CHP Oylarını MHP'ye Kaptırdı

CHP Eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 12 Haziran genel seçimlerinde partisine destek veren Isparta sevdalılarının bu seçimde MHP'ye kaptırıldığını iddia etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2014 11:18
CHP Oylarını MHP'ye Kaptırdı

30 Mart seçimlerinin mağlubu CHP'de sessizlik sürüyor. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, henüz seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yapmadı. Ancak partiden çeşitli sesler çıkmaya başladı. Eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan, seçim mağlubiyetine değerlendirdi. 12 Haziran'da CHP'yi destekleyen kararsız Isparta sevdalıları kesiminin bu seçimde MHP'ye kaptırıldığını ileri süren Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Uzun süren bir kampanya süreci tamamlandı. Isparta'ya yakışan bir seçim oldu. Halkımız sağduyusunu gösterdi. Isparta halkına kendisine yakışır bir süreç yaşadı. Ancak iktidar partisi milletvekilleri saldırgan bir tutum içerisindeydi. Seçimlerimiz hayırlı-uğurlu olsun. Halkımızın iradesine bütün siyasi partiler saygı göstermeli. Isparta halkı böyle karar verdiyse mutlaka bir bildiği vardır. Çünkü Isparta halkı yanlış bir tercihte bulunmaz. Isparta halkının yanlış tercih yaptığını düşünmüyorum, görmedim de. Gerektiği zaman gerektirdiği yerde oyunu değiştirecek bir kapasiteye sahip. Seçimi kazanan demokrasinin temel taşı muhtarlarımızı, il genel meclisi üyelerimizi, belediye meclis üyelerimizi ve belediye başkanlarımızı kutluyorum.

CHP Isparta'da istediği oyu alamamıştır. Farklı sebepleri vardır. Bunlar parti içerisinde konuşulacak ve değerlendirilecektir. CHP yerel seçimlerde yarış içerisine bir türlü giremedi, yarışma şansı olmadı. Parti içinde değerlendirme olacaktır ve partililere bilgi verilecektir. Isparta'da bir seçme kitlesi var. Isparta sevdalıları, önceliği Isparta olanlar. Siyasi görüşleri yok, istediği zaman istediği yerde oluyorlar. CHP bu seçimde bu kesimi yanına çekemedi. 12 Haziran seçimlerinde CHP'nin yanında olan bu kesim bu seçimde MHP'ye kaptırılmıştır. Yanlışlıklar görülmeli, sonuçlar masaya yatırılmalı. Partim açısından çok üzüntülüyüm. Isparta adına inşallah hayırlı olmur. Sayın Günaydın'ın sorumluluğunun ve yükünün daha da fazlalıştığını ve ağırlaştığını düşünüyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum