CHP Protestoyu Kafasına Koydu

CHP, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen olayların ardından Isparta programını iptal eden Akiller heyetini ne zaman gelirlerse o zaman protesto edeceklerini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 10:36
CHP Protestoyu Kafasına Koydu

Akil Adamlar topluluğunu sert ifadelerle eleştiren Şenol, “Bunların hiçbir akil tarafı yok” ifadesini kullandı.

AKİL ADAMLAR YANDAŞ İNSAN TOPLULUĞUDUR
Şenol, Akil adamların objektif olmadıklarını dile getirerek; “Tayip Erdoğan’ın Akil adamları Isparta’ya geldi gelecek derken tekrar kayboldular. Biz akil adamların Isparta’ya gelişini protesto etmek için, tabanımıza ve çeşitli sivil toplum kurumlarına meslek gruplarına çağrıda bulunduk. Şimdilik gelişleri iptal oldu. Ne zaman gelecekleri belli değil. Fakat geldikleri zaman, biz protestoyla onları karşılayacağız. Protestomuz gayet sağduyulu ve şiddet içeriğinden uzak bir protesto olacaktır.

YEMİNLİ AKP TARAFTARLARI
Şenol açıklamalarında “Akiller AKP ve BDP’nin ortak anlaşmalarının önde görünür kısmıdır. İçlerinde 63 kişinin bulunduğu akil adamların, iki ve üç tanesi dışında, diğerleri AKP ve PKK yakınlığıyla tanınır. Yeminli AKP taraftarlığı yapan bir kişi tarafsız olabilir mi? Akil adam, CHP, MHP, AKP siyasi yapısının içinde dışında olsun olmasın objektif olabilecek kişi olmalıydı.

Bozkurt Güvenç, çalışmalarıyla kendini ispatlamış bir adamdır işte akil adam budur. Ama şimdiki akil adam listesi, AKP’nin kendi yapamadıklarını topluma kabullendirmek için yandaş insanlardan oluşan topluluktur.
2011 seçimlerinden öncesinde de AKP ve PKK anlaşmıştı fakat bu kadar ortada olan, açık bir antlaşma değildi. O zaman bir sonuca varılamadı şimdi ne oldu da bir sonuca varılma planlanıyor?” diye sordu.

HANİ PKK İLE GÖRÜŞEN ŞEREFSİZDİ
Başbakan Erdoğan’ı da yalancılıkla suçlayan Şenol, “Başbakanın söylediği bir söz vardı o zaman ‘ PKK ile görüşende şerefsizdir, görüşüyor diyip bunu ispat edemeyende şerefsizdir’ demişti. Şimdi bakıyoruz ki halkına yalan söyleyen bir başbakan var. Takdiri halka bırakıyorum. Akiller gelirse hiç şüphesiz protesto edeceğiz. Tarih belli olunca halka kamuoyuna duyuracağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum