CHP Şarkikaraağaç Kongresinden Yansımalar

CHP Şarkikaraağaç Kongresinden Yansımalar

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2012 21:46
CHP Şarkikaraağaç  Kongresinden Yansımalar

CHP Şarkikaraağaç ilçe kongresinde konuşan İl Başkanı Yusuf Erdoğan artık AKP’nin yaptıklarını garipsemediğini söylerken, il başkanlığa aday olan Vedat Şenol ise CHP’nin oyunu artırmasında üç faktörün olduğunu belirtirken, Eski Milletvekili ise “Ekibimi yeniden kuracak duruma getirdiğimde elimi yeniden taşın altına koyacağım” dedi

CHP Şarkikaraağaç kongresinde İzzet Beydoğan çoğunluğun oyu ile yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, asıl kalıcı olanın CHP olduğunu söyledi Erdoğan, “.Birbirimizi insan olarak sevemiyorsak bile CHP olarak parti olarak birbirimizi sevmek durumunda değimliyiz. Şüphesiz hepimiz bu parti için her türlü özveride bulunduk. 2002 de Isparta’dan vurduk. Bademli’de soluk aldık gece saat 04.00’lerde ancak eve girdik arabalarda köy odalarında yattık. İl yönetimiz bile yoktu. Bugünlere böyle geldik. AKP’nin yaptıklarını artık ben garipsemiyorum. Artık AKP şunu yaptı bunu yaptı demenin bize zaman kaybettirdiği düşüncesindeyim. Biz şimdi çalışmalıyız. Oy vermek yetmiyor. Verdiğimiz oyun arkasında da durmalıyız. Bugün CHP olmasaydı AKP uygulama koyacağı projeleri daha erkene çekecekti. Başbakanın tek korkulu rüyası CHP’dir. Biz meslek liselerine karşıyız demiyoruz. Biz tam tersini istiyoruz. Meslek liselerini %30’dan % 70 lere çıkartılmasını istiyoruz. Ama başbakan meslek liseleri, 4+4 yenince aklına imam hatipten başka bir şey gelmiyor. Herkes bilmelidir ki CHP olmasa Cumhuriyette olmayacaktır. İste biz şimdi o dönemdeyiz” dedi.

ÖRGÜT YAPIMIZI DÜZGÜN YÖNETEMİYORUZ
İl Başkanlığı’na aday olan Vedat Şenol ise “CHP tek partiden çok partili ortama geçişinden bu yana hiçbir dönem iktidar olamamıştır. CHP seksen yıllık bir parti olmasına rağmen bu günkü yerimizi hak etmiyoruz. Örgüt yapımızı düzgün yönetemiyoruz. Isparta merkezde üyemizin nüfus ve seçmen oranına göre ne kadar düşük olduğunu hesaplayamıyoruz. Niye aktif değiliz?Genel seçimlerde oy artışı olmasına rağmen bu bizleri tatmin etmemiştir. Bu oy artışlarında herkes bir tahlil yapmalı. Biz Isparta’daki oy başarımızın üç nedeni var. Demokrat Parti’nin bize desteği genel merkezin estirdiği rüzgar bir de bizi sevenlerin dışarıdan verdiği destek faktörü var. Yoksa bu oy potansiyelinin örgütlerimizin iyi çalışmasından kaynaklandığını iddia etmemek gerekir. İki yıldan önce belkide daha erkene çekilecek olan yerel seçimler var. Örgütlerimiz toplanıp bu konuyu tahlil etmesi gerekmiyor mu? Ben şayet il başkanı olursam önemli bir tabuyu yıkacağım. O da ilçe başkanlarının delegelere değil ortaya sandık koydurup üyeler tarafından seçilmesini sağlayacağım. Artık her şey değişmekte. Bizler teknolojiyi interneti kullanmamız gerekiyor. Üniversitemizde 60 bin öğrenci var. Bu çocukların burs, eğitim, barınma ulaşım, üniversite içinde demokratik sorunları var. Bunları kullanamıyoruz. Ben atamalı başkanlıklara karşıyım. Eğer zorunluluktan oluyorsa kısa zamanda seçim yapılması gerekir. İleriki gün tarihlerde bu konunun masaya yatırılmasından yanayım. Biz eğitim çalışması yapamıyoruz. Partili olmak eğitim çalışmalarına katılmak organize olmak demektir. 2B- 4+4+4, 28 Şubat gibi konular var. Bunları kadrolarımıza anlatmamız Türkiye gündemimizi bu birliktelikte takip etmemiz gerekir” görüşlerine yer verdi

SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM
CHP Şarkikaraağaç ilçe kongresinde söz alan eski Milletvekili Mevlüt Çoşkuner “Ben ameliyattan aylarca kaçtım. Hasta yatağımda arkadaşlarıma toparlanın bu seçime mutlak girmeliyiz talimatını vermiştim” dedi. CHP’nin ilçe kongrelerini tek tek takip eden Çoşkuner her kongre de yaptığı sert konuşmalarına bir yenisini daha ekleyerek:”Önceki kongrelerde neler söylediysem bu günde hepsinin arkasındayım. Oyların yükselmesi rehavetine kapılıp meydanı diğer kesimlere bırakmamalıyız. CHP 1923’de Mustafa Kemal’in gördüğü tablodan ileri gidememiş durumda görülüyor. Ben il başkanı ilçe başkanı olacak değilim. Ancak ekibimi yeniden kuracak duruma getirdiğimde elimi yeniden taşın altına koyacağım. Keçiborlu kongresinde o günkü konuşmaların etkili olduğunu gördüm ve sevimdim. Bizler artık tartışma değil bilim felsefe üreten bir parti olmalıyız. CHP her geçen yıl elitleşmeye başlıyor. CHP Elit tabaka olmaktan kurtulup halka inmesi gerekiyor” görüşünü iletti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.