CHP Yerel Seçimlerde İttifak Yapacak

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, yerel seçim konusunda ilk kez konuştu. Parti, yerel seçimlerde aday çıkaracak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2012 15:56
CHP Yerel Seçimlerde İttifak Yapacak

Son yerel seçimlerde ortak aday formü-lünü benimseyen Isparta CHP, önümüzdeki yerel seçimlerde kendi adayıyla yarışa gi-recek. Aday, Isparta halkının iyi bildiği iş bilen isim olacak. Milletvekili Ali Haydar Öner, Belediye Kadrosu'nun da ittifakla oluşturulacağını söyledi.

ÇÜNKÜ ONLARI RAHATSIZ EDİYORUM

Isparta’ya yeterince gelmediği yönündeki iddialara karşılık Milletvekili Öner, 'Onları en çok rahatsız eden milletvekili olmamadan ötürü bu iddiayı ortaya atıyorlar" dedi.

Isparta halkının kendisini parlamentoda temsil etmesi için kendisine oy verdiğini belirten Öner, "Tabii ki Isparta’ya gelip gideceğiz ama asil görev yerimiz Ankara" dedi.

2009 yılı yerel seçimlerinde ortak aday formülüyle Demokrat Parti'yi destekleyerek AKP'li Hasan Balaman'ın seçimleri kaybetmesinde etkin rol oynayan CHP, önümüzdeki yerel seçimlerde aday çıkaracak.

CHP'nin Isparta’da 2013'te. yapılması öngörülen yerel seçimlerde izleyeceği politikaya yönelik ilk kez Milletvekili Ali Haydar Öner'den açıklama geldi. Yerel seçimlere ilişkin sorusunu yanıtlayan Öner, Isparta’nın ana muhalefet partisinin yerel seçimlerde aday çıkaracağını söyledi. Yerel seçimde çıkaracakları adaya ilişkin şifreleri veren Öner, "Isparta’yı bilen, Isparta’da yaşayan, ekip çalışmasına yatkın isim belediye başkan adayımız olacak. Herkes 'CHP böyle bir adayı nereden buldu?' diyecek. Çıkaracağımız isim kamuoyunda ses getirecek, Çok konuşulacak. Becerisi, bilgi birikimi yüksek bir aday ve belediye kadrosu oluşturulacak" diye konuştu.

KUVAY-I MİLLİYE ANLAYIŞIYLA KADRO OLUŞTURULACAK

CHP'nin Isparta’da Kuvay-ı Milliye anlayışıyla bir aday çıkaracağını söyleyen Öner, "Belediye kadrosunu ise geçmişte çeşitli partilerde görev almış isimler oluşturacak. Geçmişte CHP'de, DP'den, Anavatan'da MHP'de, Saadet ve Has Parti'de görev almış isimler CHP çatısı altında belediye kadrosunu oluşturacak. İttifakla, Isparta’nın saydığı, sevdiği, iş bilen, becerikli bir kadroyla seçmenin karşısına çıkacağız. CHP bu kez seçime kendi adayıyla girecek. Ama ittifakla girecek. Bunun nedeni Isparta’ya verilecek hizmetin öncelikli olduğu düşüncesi" şeklinde konuştu. Milletvekili Öner, net bir isim olmamasına rağmen bazı isimlerin telaffuz edilmeye başlandığını da ifade etti.

UTANMA KABİLİYETLERİ YOK

Öte yandan CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta’ya yete-rince gelmediği ve Isparta’nın sorunlarına uzak kaldığı yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. Bu iddiayı ortaya atanların utanma kabiliyetlerinin bulunmadığını belirten Milletvekili Öner, "Kendilerini en çok rahatsız eden milletvekili olmamadan ötürü beni 'Isparta’ya gelmiyor' diye yıpratmaya çalışıyorlar. Daha önce bir TV programında da açıkladım. Gün gün Isparta’ya geldiğim dönemleri açıkladım. 12 Haziran seçimlerinden bu yana Isparta’ya 22 defa gelmişimi. 70 günden fazla kalmışım. Sadece 4+4+4 kanun tasarısını görüşüldüğü sırada Milli Eğitim Komisyonu üyesi olmam ve ağır bir ameliyat geçirdiğim dönemde Isparta’dan uzak kaldım. 35-40 günlük bir ara olmasına rağmen 'üç aydır
gelmiyor' diyorlar. Bu iddialara daha önce yanıt verdim. Ama buna yanıt verecek haysiyetli bir iddia sahibi çıkmadı. Yanlışlığının farkına varanlar da gerçekler karşısında çıkıp özür dileme erdemini gösteremedi. Siyaset ve gazetecilik dürüst adamları kara çalma sanatı değildir. Ama gerçekler her gün daha iyi anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.

İL GENEL MECLİSİ'NE VEKİL SEÇİLMEDİM

Kendisinin meclis üyesi değil milletvekili seçildiğine dikkat çeken Öner, "Ben il Genel Meclisi veya Belediye Meclisi'ne vekil seçilmedim ki sürekli Isparta’da durayım. Isparta halkı, bana kendisini parlamentoda temsil etmem için oy verdi. Tabiî ki Isparta’ya gelip gideceğiz ama asil görev yerimiz Ankara" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum