CHP'de Aday Adaylığı Süreci Başlıyor

Kimler Başvurcak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2015 17:16
CHP'de Aday Adaylığı Süreci Başlıyor

BU KULİS BİLGİLERİ İLK KEZ AJANS32'DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de milletvekilliği adaylık başvuruları 31 Ağustos tarihinden itibaren yapılabilecek.

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamada 1 Kasım‘da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olacakların 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 09.00 ile 7 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 17.00 arasında CHP Genel Merkezi'ne başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

Siyasi Partiler Yasası, Parti Tüzüğü ve Milletvekili Aday Saptama Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylık başvurusunda bulunan kadın ve gençlerden 2 bin 500 TL, diğer başvurulardan 5 bin TL ödenti alınacağının belirtildiği açıklamada engelli adaylardan özel ödenti alınmayacağı ifade edildi.

KULİSLERDE KİMLER KONUŞULUYOR?
Ajans32 Haber Merkezi'nin CHP'ye yakın kaynaklardan edindiği kulis bilgilerine göre 7 Haziran seçimlerdinde aday adayı olan isimlerden bazıları bu dönemde aday adaylığını düşünmüyor.

ADAY ADAYI OLMAYACAKLAR
Bunların başında eski İl Başkanlarından Vedat Şenol, Ahmet Tunçbilek ve Yusuf Erdoğan'ın isimleri var.

Zira Vedat Şenol aday olmayacağını ve 7 Haziran seçimleri için yapılan ön seçimde belirlenen sıralamanın korunması gerektiğini sosyal medya hesabından açıklamıştı.

7 Haziran seçimlerinde aday adyı olan Süleyman Coşar, Mevlüt Danacı, Nuri Özkul, Zafer Arısoy ve Cengiz Sakarya'nın da aday adayı olmaması bekleniyor.

BU İSİMLER DÜŞÜNÜYOR
Pazartesi günü başlayacak olan aday adaylığı başvuru sürecinde aday adaylığı için başvuru yapacak isimler ise kulislerde dolaşmaya başladı bile. Buna göre; 

7 Haziran seçimlerinde listede yer alan İrfan Bakır, İsa Önder Dinçtürk, Mustafa Ceyhan ve İzzet Beydoğan yeniden aday adayı olacak.

Öte yandan CHP'de ön seçime giren ancak sıralamada yer alamayan Mükerrem Selçuk, Eyüp Ersoy, Naci Yoldaş, Mehmet Büyüktuncer, Sedat Kocaer ve Cumhur Eşref Ünsal'ın yeniden aday adayı olması da gelen kulis bilgileri arasında.

CHP'nin yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olan SDÜ eski Rektörlerinden Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'da kulislerde aday adayı olarak konuşuluyor.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan ancak listede yer almaması sonrasında AK Parti'yi hedef tahtasına koyan Mehmet Aybatılı'nın da CHP'den aday adayı olup olmayacağı şimdilik merak konusu.

Bir diğer kulis bilgisi ise Pazartesi günü CHP'de sürpriz bir gelişme yaşanması yönünde. Kamu görevlilerinin istafasının son günü olan Pazartesi günü CHP'de sürpriz bir gelişme yaşanacağı ifade ediliyor.

CHP'DE KİMLERİ ADAY ADAYI OLARAK GÖRMEK İSTERSİNİZ?
BU HABERE YORUM YAPABİLİRSİNİZ...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.