CHP'de Çakmakçı Şoku / İstifa Etti!

CHP'de Çakmakçı Şoku / İstifa Etti!

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2018 14:57
CHP'de Çakmakçı Şoku / İstifa Etti!

Son yerel seçimlerde CHP’nin Belediye Başkan Adayı olan SDÜ eski rektörlerinden Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, CHP’den istifa etti. Çakmakçı, “Arkadaşlarımın önünü açmak ve problem yaratmamak için istifa ediyorum” dedi. Çakmakçı, daha önce CHP İl Başkanı Kürkçü’nün İl Başkanlığı görevinden istifasını istemişti.

Isparta'da 2014 yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkan adayı olan, SDÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, partisindeki görevinden istifa etti. Çakmakçı, “Arkadaşlarımın önünü açmak ve problem yaratmamak için istifa ediyorum” dedi.

Geçen Şubat ayında CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü'nün, seçimlerde Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ı destekledikleri yönündeki sözleri ile başlayan tartışmada Ahmet Kürkçü ile Lütfü Çakmakçı arasında istifa polemiği yaşanmıştı.

Prof. Dr. Çakmakçı, Şubat ayında Kürkçü’nün Belediye ziyaretinde, “CHP’liler seçimlerde en dürüst gördükleri MHP’li Günaydın’ı destekledi” içerikli açıklaması hakkında basın toplantısı düzenlemiş, toplantıya son anda katılan CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü’nün de İl Başkanlığı’ndan istifa etmesi gerektiğini savunmuştu.

İYİ PARTİ’DEN TEKLİF Mİ GELDİ?
Bu sürecin ardından Lütfü Çakmakçı partisinden istifa ettiğini söyledi. Çakmakçı istifasıyla ilgili olarak, "Arkadaşlarımın önünü açmak ve problem yaratmamak için istifa ediyorum. Ortak hareket etmek için aynı şeyleri düşünmek lazım. Aynı şeyleri düşünmüyorsa birinin ortadan çekilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Demokrat Haber Merkezi’nin siyaset kulislerinden edindiği bilgilere göre, Prof. Dr. Çakmakçı’ya İYİ Parti teşkilatından partide görev alması ile ilgili bir teklif gittiği ve Prof. Dr. Çakmakçı’nın söz konusu teklifi değerlendirebileceği de bir iddia olarak ortada duruyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum