CHP'de Deprem... Başkan Görevden Alındı!

CHP'de deprem etkisi yaratan gelişme...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 15:18
CHP'de Deprem... Başkan Görevden Alındı!

CHP Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Çağan, İl Yönetiminin hazırladığı bazı tutanakların Genel Merkezine iletilmesi sonucu MYK tarafından görevden alındı. Gelendost İlçe teşkilatının seçim evraklarıyla ilgili olarak İl Sekreteri Metin Çelebiye yetki verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Çağan, partisinin MYK’sı tarafından görevden alındı. Görevden alma tebliğ yazısının ise Çağan’a henüz ulaşmadığı bugün içerisinde kendisine tebliğ edileceği öğrenildi.

Ajans32 Haber Merkezi’nin edindiği bilgilere göre İlçe Başkanı Mehmet Çağan’ın Gelendost Belediye Başkan Adayı Lokman Kumcu ile arasının açık olduğu ve aday belirleme sürecinde Kumcu’nun adaylığına sıcak bakmadığı öğrenildi.

İlçe örgütünün muhalefetine karşın Lokman Kumcu’nun aday gösterilmesinin ardından İl Yönetimi ile Gelendost İlçe Yönetimi’nin de arası açıldı.

İddiaya göre İlçe Başkanı Mehmet Çağan, partisinin Belediye Başkan Adayı aleyhinde çalışma yürüttü ve bu durum İl Yönetimi tarafından Genel Merkeze şikayet edildi.

İlçe Başkanı Mehmet Çağan’ın elma sezonunda üye yaptığı 76 kişiyi de ‘Sahte Üye’ olarak değerlendiren İl Yönetimi bu durumu da Genel Merkez’e şikayet ile bildirdi.

Durumu değerlendiren CHP MYK’sı da İlçe Başkanı Mehmet Çağan’ın görevden alınmasına ve ilçe örgütünün seçim sürecindeki yasal başvurularının İl Sekreteri Metin Çelebi tarafından yürütülmesi için Çelebi’yi yetkilendirdi.

Ajans32 Haber merkezinin edindiği bilgilere göre Görev alma durumu ilçede deprem etkisi yarattı. Gelendost’ta bazı ilçe yöneticilerinin de yer aldığı CHP’nin ileri gelen isimleri ilçe başkanın görevden alınmasına tepki gösterdi. Bağıllı Belediye Başkanı Bayram Albayrak ve Yaka Belediye Başkanı İbrahim Perçin’de görev alınma sürecine tepkili.

İlçe Başkanının görevden alınmasına tepki gösteren çevrelerin yerel seçimlerde nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum