CHP'de Gülen Sancısı

Fethullah Gülen'i öven CHP PM üyesi Muhammed Çakmak, parti içinde eleştiri oklarına hedef oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2010 00:43
CHP'de Gülen Sancısı
 

Yeni CHP'de eski sıkıntı... Fethullah Gülen'i öven yeni Parti Meclisi (PM) üyesi ilahiyatçı Muhammed Çakmak partide depreme yol açtı.

CHP'NİN YÜZKARASI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Menemen Şubesi'nin düzenlediği 'Demokrasi ve Kubilay' konulu panelde bazı dinleyiciler Çakmak için ""Çakmak gibilerin CHP'de yer alması yüzkarasıdır" diye bağırdı.

Çakmak'ın "Fethullah Gülen bir fenomendir, bilgedir. Türk milletinin daha da güçlenmesine katkı yapan bir kişidir" şeklindeki açıklamaları partiyi adeta karıştırdı.

Zaman gazetesinin haberine göre Batum, Gülen ile ve Çakmak ile ilgili bir dinleyicinin sorusuna ağır ithamlar içeren bir cevap verdi.  Süheyl Batum, panelde, "Biz dinsiz değiliz. Dinden, imandan uzak da değiliz. Biz tarikatların, cemaatlerin, Fethullah Gülen'in bir sivil toplum kuruluşu olmadığını da biliriz" ifadelerini kullandı.

"!FENOMEN DEĞİL CIA PROJESİ"

Panelin soru kısmında ise bir dinleyici, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Çakmak'ın sözlerini hatırlattı. Batum da buna cevap verirken Gülen'e hakaret etti: "Muhammed Çakmak bizim yeni Parti Meclisi üyemiz. Biraz yuvarlatarak söylüyorum. Çünkü dostumuzdur. Dostumuz derken beraber çalışacağımız, Parti Meclisi'ndeki arkadaşımızdır. Söylediklerine birey olarak katılmıyorum. O da benim söylediklerime katılmıyordur. Fethullah Gülen bana göre fenomen falan değildir, bir CIA projesidir diyorum."

ADD, CUMHURİYET MİTİNGLERİNİ YENİDEN BAŞLATIYOR

CHP Genel Sekreteri, Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'a sahip çıkacaklarını da açıkladı. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise daha kitlesel tepkiler için yeni bir yapılanmaya gittiklerini bildirdi. Milletvekili seçimleri öncesinde Cumhuriyet mitinglerini yeniden organize edeceklerini duyuran Çölaşan, "Sessiz dönemimiz seçimler öncesinde bitecek." dedi.

ÇÖLAŞAN VE BATUM KOLKOLA

Öte yandan, referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kitle için 'vatan haini' diyen Tansel Çölaşan, dün Menemen'de CHP'lilerle kol kola yürüdü. Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 80. yıldönümü nedeniyle Menemen Tren Garı önünden Yıldız Tepesi'ne kadar "Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü" düzenlendi. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler ve Vali Yardımcısı Ardahan Totuk'un da katıldığı yürüyüşte Çölaşan, Süheyl Batum, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile en önde safta tuttu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.