CHP'de Gündem Tecavüz!

CHP Isparta Gençlik Kolları, kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarında artışa dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi.

Yayınlanma:
CHP'de Gündem Tecavüz!

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Gençlik Kolları, kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarındaki artışa dikkat çekmek için hazırladıkları dövizlerle basın açıklaması yaptı.

Ellerinde "Nasıl olsa seks işçisi diyerek bana tecavüz edemezsin", "Kırmızı ruj sürdüğüm için tecavüz edemezsin", "Gece 03:00'te sokakta olduğum için tecavüz edemezsin", "Kahkaha attığım için tecavüz edemezsin" gibi dövizler taşıyan CHP'li gençler açıklamalarında yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tuttu.ajans32

Yapılan açıklamada "Öldürülen ya da şiddete uğrayan kadınların; giydikleri elbiselerin rengi, boyu, makyaj yapmaları, evlerine geç gelmeleri, cep telefonuyla sıkça konuşmaları, gece dışarı çıkmaları gibi gündelik yaşamın olağan unsurları sayılabilecek nedenler, açıkça erkeklerin şiddetini meşru kılacak şekilde tahrik sayılmakta ve yargılamalarda faillere ilişkin olarak büyük ceza indirimleri uygulanmaktadır.

Son olarak; kadın erkek eşitsizliğini vurgulayan, eşitsizliği fıtrattan sayan, kadının çalışma hayatından uzakta olması gerektiğini, en az üç çocuk yaparak kendisine biçilen kariyerin sadece annelik olduğunu vurgulayan, güzelliğin zorla da olabileceğini ve evliliğin gerekliliğini gözümüze sokan, kadın cinayetlerinin, ev içi cinayetler olduğunu vurgulayan, tüm kadın eşitsizliğine dayalı, özgürlükleri kısıtlayıcı, kadını itibarsızlaştıran, toplum dilinden vazgeçilmesi gerektiği kanaatindeyiz.



Biz CHP Isparta İl Gençlik Kolları olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da kadına yönelik şiddetle mücadeleye devam edeceğiz. Sağlıklı bir toplumu var edenin kadın olduğu bilinciyle KADINA KARŞI ŞİDDETE, HER ALANDA “HAYIR!” diyeceğiz" denildi.



Açıklamada "Adli mercilerin, suçluyu ve suçu meşrulaştırma çabasını; devletin, siyasetin üst makamlarında oturanların ve üniversitelerde görev yapan sahte profesörlerin aşağılık söylemleriyle daha iyi anlıyoruz" ifadelerine yer verilerek başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bazı siyasiler, sanatçılar ve yazarların sarf ettiği iddia edilen bazı sözlere gönderme yapıldı.
“Kadına şiddet abartılıyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

“Ben zaten kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum” Cumhurbaşkanı-Recep Tayyip Erdoğan

“Yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya” Cumhurbaşkanı-Recep Tayyip Erdoğan

“Kadın iffetli olacak, herkesin içinde kahkaha atmayacak” Eski Başbakan Yard.-Bülent Arınç

“Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar” Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ

“Türk kadını evinin süsüdür” Eski Milli Savunma Bakanı-Vecdi Gönül

“Evdeki işler yetmiyor mu?” Eski Orman ve Su İşleri Bakanı-Veysel Eroğlu

“Hamile kadının sokakta dolaşması terbiyesizliktir” Ömer Tuğrul İnançer

“Bir kadın çalışmayı tercih ederek, fuhuşa hazırlık yapmış olur” Sosyal Doku Vakfı Kurucusu ve Başkanı-Nureddin Yıldız

“Kadın istemezse tecavüze uğramaz” Futbol Yorumcusu-Ahmet Çakar

“Erasmus değil, ‘orgasmus’ projesi” Yeni Şafak Gazetesi Yazarı-Yusuf Kaplan

“Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca bas bas bağırmayacaksınız” Şarkıcı-Nihat Doğan

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum