CHP'de İYİ Parti Tartışması

İSTİFAYA DAVET ETTİ!

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2019 13:53
CHP'de İYİ Parti Tartışması

CHP kontenjanından İYİ Parti Belediye Meclisi Üyesi seçilen Hasan Karaca’nın mecliste Gül Festivali konusunda Belediye Başkanı Başdeğirmen’e teşekkür etmesi, geçen dönem Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan tarafından eleştirildi. Ceyhan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Isparta Belediye Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Parti’si adına, İYİ Parti listelerinden seçime giren ve seçilen Belediye Meclis üyeleri, acaba neden hala istifa edip, kendilerini seçtirten partilerine dönmüyor anlamıyorum. Bir de, bu yetmezmiş gibi, ilk icraat olarak, ilk konuşmalarında, mevcut başkanı öven konuşma yapmalarını da anlayamıyorum” dedi.

Ceyhan’ın bu paylaşımının altına ise İl Başkanı Ahmet Kürkçü, “Parti sorunlarını sosyal medyada değil, parti binamızda tartışalım. Yaptığınız parti suçudur. Gereği yapılacak” mesajını bıraktı.

CHP VEKİL ÇIKARAMADIĞI İÇİN SEVİNMİŞLERDİ
Mustafa Ceyhan, yayınladığı mesajda; “Yerel seçimler olalı, nerdeyse 3 ay oluyor, Isparta Belediye Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Parti’si adına, İYİ Parti listelerinden seçime giren ve seçilen Belediye Meclis üyeleri, acaba neden hala istifa edip, kendilerini seçtirten, partilerine dönmüyor anlamıyorum. Bir de, bu yetmezmiş gibi, ilk icraat olarak, ilk konuşmalarında mevcut başkanı öven konuşma, yapmalarını da anlayamıyorum. Isparta’da milletvekili seçiminde, İYİ Parti adına çalışmaya başlayan ve CHP’nin milletvekili seçtirememesine çok çok sevinen, o zaman CHP’li, şimdiki İYİ Parti’li, arkadaşlara, yeni partilerinde başarılar dilerim, arzu ediyorlarsa orda kalabilirler.

Ancak, o üyeleri o vazifelere yazan ve milletvekili seçiminin, 3 gün öncesine pikniğe giderek seçim çalışması yapmalarından dolayı hafızamızdan çıkmayan, mevcut Isparta il ve merkez ilçe başkanlarını da, kendi tercihleri ile seçtikleri, bu belediye meclis üyelerinin, bir an önce İYİ Parti’den istifa ettirilip, CHP üyesi olarak, belediye çalışmalarında bulunmaları hakkında çalışmaya davet ediyorum” dedi.

HASAN KARACA NE DEMİŞTİ
Belediye Meclisi Üyesi Hasan Karaca, Belediye Meclisi toplantısı sonrasında “a, “Dolu dolu bir program yapılmış. 2-3 bilindik sanatçıya yüksek miktarlarda para ödenme usulü tercih edilmemiş. Halkın içinde olduğu, halkın katılımını önemseyen, ses yarışmaları, bisiklet yarışmaları ile insanları katılımcılığa teşvik eden bir program anlayışı benimsenmiş. İşin içine halkın katılmış. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Isparta’nın parası çarçur edilmiyor” demişti.

CHP’de Hasan Karaca’nın bu açıklamalarıyla başlayan tartışma süreceğe benziyor. Parti içerisinde hem milletvekilliği seçimlerinde hem de belediye seçimlerinde il yönetimini başarısız bulan çevreler il ve merkez ilçe yönetiminin istifasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum