CHP'de Liste Krizi

CHP'de Liste Krizi... Eski İl Başkanı Vedat Şenol'un iddialarına Başkan Demirkol cevap verdi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2015 11:27
CHP'de Liste Krizi

CHP eski İl Başkanı Vedat Şenol, Senayi Demirkol başta olmak üzere bir grup partilinin genel merkeze gittiğini, burada Milletvekili İrfan Bakır’ı şikayet ederek, sıralamanın değiştirilmesini istediklerini ileri sürdü. İl Başkanı Senayi Demirkol ise iddiaları yalanladı.

1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri için aday listeleri 18 Eylül’de YSK’ya sunulacak. Siyasi partiler de bu kapsamda aday adaylığı başvurularını aldı.

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yeni milletvekili seçilen isimlerin büyük oranda korunacağını açıklamıştı. Bunun üzerine CHP eski İl Başkanı Vedat Şenol, çok konuşulacak bir iddiayı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Şenol, il, ilçe, belediye başkanları ile il genel meclisi üyelerinin genel merkeze yaptığı ziyarette Milletvekili İrfan Bakır’ın şikayet edildiğini ve sıralamanın değiştirilmesinin istendiğini iddia etti.

SAYGI DUYMAYAN VE ÇALIŞMAYACAK OLAN KİM VARSA
İL VE İLÇE YÖNETİMLERİNDEN AYRILMALIDIR
Şenol şu paylaşımı yaptı: “Milletvekili aday sıralaması 18 Eylül tarihinde belli olacak. Genel Başkan perşembe günü parti meclisinde son şeklini verecek. Isparta il başkanı, ilçe başkanlarının çoğu belediye başkanları ve il genel meclis üyeleriyle genel merkez ziyareti yaptılar. Partinin maddi sıkıntıları dışında bazı arkadaşlar vekili şikayet edip sıralamanın değiştirilmesini talep ettiler. Önseçimden çıkan vekilin değiştirilmesini talep eden yöneticilerin istifa etmesi gerekir. Vekil sıralaması değişmeyecektir. Mali sorunlar vardır ama çözülecektir. İrfan Bakır benimde yarıştığım önseçimde birinci çıkmıştır. Herkes buna saygı duymalıdır, saygı duymayan ve çalışmayacak olan kim varsa il ve ilçe yönetimlerinden ayrılmalıdır. Genel başkanımız ön seçimden çıkan milletvekillerini kesinlikle değiştirmeyeceğini açıkladı.”

ŞENOL’UN İDDİASINI YALANDI
CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, yaptığı açıklamada genel merkeze olan ziyareti doğruladı. Ziyarette mali sorunların gündeme getirildiğini kaydeden Demirkol, Şenol’un iddiasını ise yalanladı. Demirkol, “Teşkilat olarak partimizin genel merkezine ziyarete gittik. Ancak ziyarette milletvekilimizi şikayet gibi bir durum söz konusu olmadı. Hatta büyük ihtimalle İrfan bey birinci sıra milletvekili adayımız olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum