CHP'de Ön Seçim Hazırlığı

CHP'de Ön Seçim Hazırlığı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2015 13:06
CHP'de Ön Seçim Hazırlığı

CHP’liler milletvekili listesini belirlemek için 29 Mart’ta sandığa gidecek. 29 Martta yapılacak ön seçimde oy kullanma hakkı bulunan üyelerin listesi ise Yargıtay’dan gelecek. Yargıtay’dan gelecek listelerin 20 Mart Cuma günü il binasında askıya çıkacağını söyleyen CHP İl başkanı Senayi Demirkol merkez ilçe ve 12 ilçede de üyelerin oy kullanması için sandık konulacağını söyledi.

CHP’de milletvekili aday listesini belirlemek için 29 Mart’ta yapılacak ön seçimle ilgili açıklama yapan İl Başkanı Senayi Demirkol “İlçe seçim kurulunun Yargıtay’dan isteyeceği üye listeleri 20 Mart Cuma günü saat 8’de parti binalarımızda askıya çıkacak. 22 Mart Pazar günü askıdan indirilecek. Bu süre zarfında listeleri kontrol etmemiz gerekiyor. Listelerde ismi olmayan veya olmaması gerekenleri itiraz süresi olarak değerlendireceğiz. Pazar akşamı askıdan indikten sonra seçim kurulu hu konudaki kararını verecek” dedi.

ÜYELERE SEÇMEN BİLGİ KARTI DAĞITILACAK
Her üyeye sandık seçmen kartları dağıtılacağını belirten Demirkol “Bu kartlarda üye kimlik bilgileri, oy kullanacağı sandık numarası, sandıkta ki sıra numarası yazılı olacak. Bir şekilde bu kartlar eline geçmeyen veya yanında bulundurmayan üyelerimiz T.C kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanları ile oylarını kullanabilecekler. Her ilçeye sandık konulacak, her ilçe için ilçe seçim kurulları oluşturuluyor. Bu seçim kurullarında her sandıkta 5 kişi bulunacak. Bir başkan, 2 memur ilçe seçim kurulu tarafından, 2 kişide partimizden olacak” diye konuştu.

İL MERKEZİNDEKİ SANDIK ŞAİK LİSESİNDE
İl Merkezinde oy kullanma işleminin Şaik Anadolu Lisesinde yapılacağını söyleyen Demirkol “Oy kullanma 29 Mart Pazar günü merkezde ŞAİK lisesinde yapılacak. 7 sandık konacak sabah 8 akşam 17 arasında oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek. Ayrıca biz oy pusulalarını bastırıyoruz, zarfları da hazırladık. Her ilçe başkanına veya seçim kuruluna teslim edeceğiz. Daha sonra zarflar mühürlenip sandık başkanlarına teslim edilecek. Oylama ise 18 adayımız sıralanmış bir vaziyette olacak” şeklinde konuştu.

EN AZ 2 EN FAZLA 4 ADAY İŞARETLENECEK
Oy kullanma işlemi ile ilgili de bilgi veren İl Başkanı Senayi Demirkol “Oy kullanma sırasında üyelerimizin şuna dikkat etmesi gerekecek. Oy pusulasında tek oy kullanmak yok. Tek oy kullananın oyu iptal olur. En az 2 en fazla 4 oy kullanılabilir. Aynı şekilde 5 ve üzeri oy kullananlarında oyları geçerli olmayacak. Bunları unutmayalım, oylarımız zayii olmasın. Her ismin önünde bir kare olacak oy vermek istediğiniz adayların isminin önündeki kutucuğa çarpı işareti koyarak oy işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. Oy kullanma işlemi bu şekilde olacak ve milletvekili aday listemiz kullanılacak oylara göre belirlenecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum