CHP'de Sürpriz İsim!

Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde CHP’de sürpriz bir isim aday adaylığı için sinyal verdi. O isim ilk kez Ajans32’ye konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2015 23:44
CHP'de Sürpriz İsim!

AJANS32 ÖZEL HABER

Aslen Ispartalı, 25 yıldır Antalya’da olan Ecz. Optisyen Nuri Özkul, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Isparta’dan Milletvekili Aday Adayı olabileceğinin sinyalleri verdi. Hafta sonu Isparta’da bir dizi temasta bulunan Özkul, Ajans32’ye konuştu.

YILLARDIR AKTİF SİYASETTE
Özkul doğum yeri olan Şarkikaraağaç’ta gençlik liderlerinden biriydi. Önce SODEP, daha sonra SHP, açılışından sonra da CHP içinde siyaset yapan Özkul Antalya’da 1999-2004 yılları arasında CHP belediye meclis üyeliği, 2011 ‘de Antalya CHP milletvekili aday adaylığı ve 30 mart 2014 ‘te de CHP Konyaaltı Belediye Başkanı aday adayı oldu.

13 YILLIK KABUS SONA ERECEK
Isparta temasları sırasında Ajans32 muhabirine konuşan Nuri Özkul 7 Haziran 2015 seçimlerinin tüm zamanların en önemli seçimi olduğunu, Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyaç duyduğunu, 13 yıllık kabusun bu seçimle birlikte son bulacağını söyledi.

DEVRİMCİ GELENEKTEN GELİYORUM
Kendisinin devrimci gelenekten geldiğini, bu yüzden yaşamın olduğu her yerde sorumluluklarının olduğunu, köken olarak ait olduğumuz bu topraklara ilişkin de görev, heyecan ve hayallerinin bulunduğunu dile getirdi.

ISPARTALI OLMANIN GURURUNU YAŞADIM
Özkul, “Antalya’da yaklaşık 100 bin Ispartalı yaşıyor. Her gittiğim yerde sıcak ve güvenilir insan profiliyle yüzümü ağartan hemşerilerimin olması Antalya’daki hayatımı kolaylaştırmıştır. Bana Ispartalı olmanın gururunu yaşatan tüm hemşerilerime bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

AKLI VE VİCDANI OLAN HERKES TALANIN FARKINDA
CHP’ye gelince; “CHP bütün Türkiye’de yükselişe geçti. Geleceğine ilişkin kaygıları olan bütün yurttaşların umudu ve adresi olmaya devam ediyor. Toplumu baskı ve sıkıyönetim koşullarında uzun süre tutamazsınız. Gelir dağılımında açılan makasla bir arada tutamazsınız. Ayrımcılıkla, ötekileştirmeyle, kayırmayla 77 milyonu idare edemezsiniz. Ülkemiz bir yol ayrımında artık birazcık aklı ve vicdanı olan herkes yalanların ve talanların farkında” dedi.

MUHALEFETE ORTAK HAREKET ÇAĞRISI
Muhalefet güçlerini ortak hareket etmeye çağıran Özkul, “Özgürlük, kalkınma ve adaletli bir bölüşüm temel hedefimizdir. Barış, adalet ve huzurun olmadığı bir ülkede hiç kimse yaşamak istemiyor” dedi. Bütün muhalefet güçlerini, ülkesini seven herkesi ortak hareket etmeye oylarını ziyan etmemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ISPARTA’YA DA ANTALYA’YA DA BORCUM VAR
Isparta’dan aday adayı olabileceğinin sinyallerini veren Özkul, “Adaylığıma gelince Siyasette doğduğum yer Isparta ama olgunlaştığım yer Antalya. İkisine de hizmet borcum var. Olup bitenlere kayıtsız kalamam. Dediğim gibi nerede ihtiyaçsak oradayız. Yurtsever insan en gerekli olduğu yerde olmak ister. Antalya’da iyi bir itibarım var. Vekillik olayını ülkeye ve ait olduğu ile daha fazla hizmet etme fırsatı olarak görüyorum. Partimizin Isparta’daki gidişatını yakından takip ediyorum. Olup bitenlerde bir anormallik yok. Yaşananlar siyasetin doğasında var. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Her şey yoluna girer, yeter ki kararmasın yüreğimizdeki cevher” dedi.

ISPARTA’DAN ADAY ADAYLIĞI
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEK
Önümüzdeki süreçte Isparta’dan aday adayı olup olmayacağını netleştirecek olan Özkul, “Ben Isparta’da hizipler üstü bir ağabey, bir arkadaş bir yoldaş olmak istiyorum. Yatırımcı ve girişimci çevrelerle samimi diyaloglarım var. Yıllardır olgunlaştırdığım projelerim var. AKP dahil çok farklı kesimlerden oy alabilecek bir etkileşimim var” şeklinde konuştu.

İTHAL ADAY DEĞİLİM
Kendisinin Isparta açısından ‘ithal aday’ olmadığının altını çizen Özkul, “Ben bu topraklarda doğdum, Antalya’da olgunlaştım. Isparta’yı tanıyan, Isparta’ya kafa yoran bir ismim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum