CHP'den 17 Aralık'a Pankartlı Gönderme

CHP'den 17 Aralık'a Pankartlı Gönderme

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2015 11:38
CHP'den 17 Aralık'a Pankartlı Gönderme

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Merkezi binasına asılan pankart dikkat çekti.

17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının yıldönümü olan bugün (17 Aalık) CHP Isparta İl Merkezi binasına üzerinde "Başkasının Malını Çalan Kişiye Hırsız Denir; Türk Dil Kurumu" yazılı pankart asıldı.



CHP Isparta Gençlik Kolları geçtiğimiz yılda 17 Aralık tarihinde üzerinde '17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası' yazılı ve 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankartı parti binasına asmış ve konuyla ilgili Isparta Polisi harekete geçmişti. Pankartın kaldırılmasıyla ilgili mahkeme kararı çıkmış ve pankart indirilmişti. (O HABER İÇİN TIKLAYIN)

17 Aralık soruşturması nedir?
17 Aralık soruşturması veya 2013 Türkiye Rüşvet Skandalı, Eylül 2012 ve Şubat 2013'teki bir dizi ihbarla başlayıp, 17 Aralık 2013 günü Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'nın gözaltı talimatları ve ilgili mahkemelerin arama kararlarının yerine getirilmesi ile kamuoyunun duyduğu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen, aralarında iş adamları, bürokratlar, banka müdürü, çeşitli düzeyde kamu görevlileri ve 61. Türkiye Hükûmeti kabine üyesi dört bakan ile üç bakan çocuğunun olduğu kişiler hakkında "rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık" suçlarını işledikleri iddiasıyla yürütülen soruşturmadır.

Soruşturmada, 16 Ocak 2014 tarihli HSYK kararı ile soruşturmayı başlatan Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'nın görev yeri değiştirilmiş olduğundan, soruşturma diğer savcılar tarafından yürütülmüştür.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum