CHP’den Bayraklı Tepki

Diyarbakır’da Nevruz Kutlamaları’nda terör örgütü lideri Öcalın’ın mesajının okunmasını ve Apo posterleri açılmasını ‘meydan okuma’ olarak yorumlayan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, parti binalarına astıkları Türk Bayrağı ile durumu protesto ettiklerini açıkl

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2013 19:14
CHP’den Bayraklı Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Diyarbakır’da Nevruz Kutlamaları sırasında ortaya çıkan görüntüleri meydan okuma olarak yorumladı. Şenol yaptığı açıklamada “Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan AKP iktidarı ile gizli yapılan görüşmelerin sonucu olarak temsilcileri aracılığı ile Diyarbakır meydanında bütün Türkiye’ye silahlı unsurların geriye çekilmesini istedi ve siyasi mücadele yapacaklarını söyledi. Görüntü meydan okuma şeklindeydi. Siyasi mücadelenin arkasında silahlar olduktan sonra değişen hiçbir şey yoktur aslında. İstedikleri zaman silaha tekrar sarılmalarına hiçbir engel yoktur. O zaman bütün Türk milletini aldatmak niye? Terör örgütü kendisini dağıtmadan, silahlarını bırakmadan nasıl siyasi mücadele verecekmiş, nerede görülmüş böyle terörün yok edildiği. Hükümetle terör örgütünün arasındaki çirkin pazarlıklar halktan ve muhalefet partilerinden gizlenerek oluşturulan son durum Türkiye’nin aleyhinde, PKK terör örgütünün lehine pozisyonlar yaratacaktır” dedi.

AK Parti’yi PKK’yı muhatap almakla suçlayan CHP İl Başkanı Şenol, “PKK, karşısında muhatap bulmuştur artık. AKP iktidarı Diyarbakır meydanında toplanan kalabalıktan görülecektir ki, örgütün teslim olmak ya da tasviye etmekten çok örgüt arkasına kalabalığı (nevruz için toplanmış olan) alarak gövde gösterisi yapmıştır. Hiçbir yerde Türk bayrağı yoktur. Yazık…! Bu oyunu bozmak yine Türk milletine düşecektir. PKK ile gizli pazarlıklar yapan AKP iktidarına gereken cevabı verecektir. Ülkemizi bu zor durumdan Türk milletinin azmi ve kararı kurtaracaktır” dedi.

Vedat Şenol, partilerinin genel merkezi tarafından alınan karar gereği, parti binalarına Türk Bayrağı asarak durumu protesto ettiklerini bildirdi. Şenol, tüm vatandaşların evlerine ve işyerlerine de Türk Bayrakları asmalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum