CHP'den Renkli Protesto

CHP Gençlik Kolları Türkiye'yi sarsan operasyonla gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet olaylarını protesto etti. Mimar Sinan Camii Önünde düzenlenen eylemde hükümetin tabutu taşındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2013 15:09
CHP'den Renkli Protesto

CHP Gençlik Kolları Türkiye'yi sarsan operasyonla gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet olaylarını protesto etti. Mimar Sinan Camii Önünde düzenlenen eylemde hükümetin tabutu taşındı.



Kafeler Caddesi'nden ellerindeki üzerinde Hükümet yazılı temsili tabutla sloganlar eşliğinde Mimar Sinan Camii önüne gelen CHP'liler burada kitlesel basın açıklaması yaparak hükümeti istifaya davet etti. Ellerinde Yolszuluğa lanet, istifaya davet yazılı pankartlar ve "Üfle Isparta düşecekler, İstifalar yetmez ama evet, doyanlar gitti geldi açlar, gaz ve cop yedik rüşvet yemedik" gibi dövizler taşıyan CHP'liler sık sık "Hükümet istifa ve hırsız var" sloganları attı.



CHP İl Başkanı Vedat Şenol burada yaptığı açıklamada "Bu hükümet her şeyi yıktı. Adaleti kanunu bitirdi. 3y ile mücadele demişlerdi iktidara gelirken; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar... sevsinler onların 3y ile mücadelesini. Bunlar düpedüz hırsız" dedi.



Şenol, hükümetin bu noktadan sonra meşru olmadığını iddia ederek "Bu hükümet artık meşru değildir. Hükümet halkın hükümeti değildir" diye konuştu.ajans32



İl Başkanı Şenol'un konuşmasının ardından CHP'li gençler ellerindeki ayakkabı kutularından çıkardıkları ve Türkiye'nin gündemine oturan AK Parti hükümetinin uygulamalarını tarih tarih okuyarak protesto etti.



En son üzerinde yolsuzluk ve rüşvet operasyonun yapıldığı 17 Aralık 2013 tarihinin yazılı olduğu kutuyu açan CHP'li gençler "Ey Ispartalılar hükümeti nasıl bilirdiniz? diye sordu. Eyleme katılan kitlenin 'hırsız bilirdik' cevabının ardından hükümet için helallik istendi. Ancak eyleme katılan CHP'liler halkarını helal etmedi.



CHP üyeleri içerisinde sahde dolarlar olan kutular ve tabut ile birlikte Mimar Sinan Caddesi'nden parti binalarına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.ajans32
  


 






Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum