CHP'li Adayı, Pankartla Şikayet Etti

Gülses Gazetesi sahibi ve Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, eleştirilerinden dolayı hakkında dava açan CHP'li milletvekili adayını, ilginç bir yöntemle Genel Başkanı Kemal Kılaçdoroğlu'na şikayet etmek istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2011 13:50
CHP'li Adayı, Pankartla Şikayet Etti

Gülses Gazetesi sahibi ve Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, eleştirilerinden dolayı hakkında dava açan CHP'li milletvekili adayını, ilginç bir yöntemle Genel Başkanı Kemal Kılaçdoroğlu'na şikayet etmek istedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Isparta'da gerçekleştirdiği miting öncesinde otobüsle şehre girerken gazete binasının önünde pencereden 'Öner'diğin aday basını susturmak istiyor haberin var mı?' şeklinde pankart gösterdi. Ancak pankartı gören Kılıçdaroğlu, yüzünü başka yöne çevirdi.

Kılıçdaroğlu'nun Mimar Sinan Caddesi'nden geçişi sırasında, Aktif Gazeteciler Derneği ve Gülses Gazetesi sahibi Ali Çokyaşa'nın gerçekleştirdiği olay fotoğraf karelerine de yansıdı. Gerçekleştirdiği eylemi anlatan Ali Çokyaşa, CHP adayı eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner'in kendisi hakkında yaptıkları haberler sonrasında dava açarak yayınları durdurmak istediğini, bundan dolayı basına hoşgörüsüz olan bu davranışı Kılıçdaroğlu'na şikayet etmek istediklerini ifade etti. Çokyaşa, şunları söyledi:

"Biz, Gülses gazetesi olarak, CHP birinci sıra milletvekili adayı Ali Haydar Öner'in Isparta valiliği döneminde yaptığımız eleştirel haberlerden dolayı ağır baskılara maruz kaldık. Isparta Valiliği'nden ayrıldıktan sonra Isparta'ya tekrar CHP'ye milletvekili adayı olarak dönen Öner, ilk icraatı olarak gazetemizin yayınının durdurulması talebiyle dava açmıştır. "

Çokyaşa, Ali Haydar Öner'in valiyken dava açmadığı halde, siyasete atıldıktan sonra açmasını çok manidar bulduğunu, böyle bir yolun seçmesinin CHP'nin basın özgürlüğüne ne kadar önem verdiğini ortaya koyduğunu belirtti. Yaptıkları eylemin, CHP ve CHP'lilere karşı olmadığına dikkat çeken Çokyaşa, "Yaptığımız bu eylem tamamıyla CHP'li olduğuna inanmadığımız ve ömrünün sadece iki yılını Isparta'da geçirmiş, Isparta'nın örf ve adetlerini de bilmeyen bir aday olan Ali Haydar Öner'e karşıdır. " dedi.

Gülses Gazetesi'nin yayınlarının durdurulması için Ankara 11. Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması da dün yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum