CHP’li Olmanın Farklılığını Yaşatacağım

CHP Isparta Milletvekili aday adayı Süleyman Coşar, CHP’ye örnek bir milletvekili profili çizeceğini, Cumhuriyet ile halkın buluşacağını söyledi ve çağrıda bulundu: “CHP’li olmanın farklılığını yaşatacağım”

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2015 12:49
CHP’li Olmanın Farklılığını Yaşatacağım

Öğretmen kökenli olan, 1973 – 1977 yılları arasında Gelendost Belediye Başkanlığı yapan, hakkaniyeti, heyecanı ve donanımı ile dikkat çeken, kendisi ve 6 çocuğundan dördü yıllardır CHP üyesi olan Coşar, net konuşması ile de dikkat çekiyor. Ön seçimde oy pusulasında 9. sırada olan Coşar, bütün partililere “birlik – beraberlik” mesajı veriyor.

CHP’li üyelere çağrıda bulunan Coşar, milletvekili olduğu takdirde partililerin “CHP’li olmanın gururunu ve farklılığını yaşayacağını, CHP’de birlik – beraberliğin hakim olacağını, 29 Mart Pazar günü yapılacak ön seçimde partililerinden destek istediğini” söylüyor. İşte CHP Isparta Milletvekili aday adayı Süleyman Coşar’ın açıklamaları:

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Neden Milletvekili adayı oldunuz?
S.COŞAR: Ülkede Cumhuriyet değerleri bir bir tırpanlanıyor. Bunu bugün değil uzun yıllardır görüyorsunuz.

Bunun karşısındaki güç yani Cumhuriyet değerlerini savunacak güç örgütsüz ve organize olmamış, bunu hissediyorsun. Bu hırpalanmaya karşı her kafadan bir ses çıkıyor ama bunlar derlenmiyor, toparlanmıyor.
Biz 68. kuşağıyız. Bu ülkede bu ülkenin değerlerinin örselenmesini, bu ülkenin değerlerinin sömürülmesine ilk karşı çıkan nesiliz. Cumhuriyetten sonra yanlışlara ilk karşı çıkan nesiliz.

Seyirci kalamazdım. Benim memleketim Isparta. Ben bu memleketin çocuğuyum. Bu memlekette milletvekili adayı olmayı ve partimin bu kavgayı en düzgün şekilde halk ile beraber en iyi şekilde yapmayı örgütlemek için aday oldum. Bu aday olmanın altında yatan tek şey şu meclis bu halkın duygularını tamamen yansıtmıyor. Oraya seçtikleri insanlarda bu halkın duygularından uzak.



“HALKIMIZLA BARIŞIK OLMALIYIZ”
Cumhuriyet Halk partisi diyorsun ama Cumhuriyet Halk Partisi derken halk yanı yok. Bu halk yanının olabilmesi için Cumhuriyet Halk partisinden seçilen insanların halka karşı olağan üstü duyarlı olması lazım. O kitleleri arkasında sürükleyebilsin. Biz partimizin ismindeki Cumhuriyet ile halkı buluşturacağız.

CHP tabanı, CHP üyesi niye size oy vermeli ?
“SÜLEYMAN COŞAR FARKLI”
S.COŞAR: Bütün aday adaylarımız çok değerli ama Süleyman Coşar’ın farkı geçmişi, çizgisi, donanımı ve Cumhuriyete, demokrasiye olan inancı. Bununla birlikte parti için birleştirici bir nokta olması.

Diğer adaylardan benim farkım şu ben 65 yılından itibaren siyasette bir fiil aktif görevlerde bulundum. Yıllarca halkın içerisinde yaşamışım. 73 yılında belediye başkanı oldum. Siyaset adamı çok iyi tartması lazım. Ben siyasette fedakar olabilir miyim? Halk için fedakarlık yapabilir miyim? Bu ön görüyü çok iyi değerlendirmesi lazım.

Neden değerlendirmesi lazım? 24 saat evine giremeyecek olacak insanların sorunları ile boğuşacaksın. Bu boğuşmanın içersinde kaldıramayacağın özveriler olacak. Yani özveri şart, fedakar olmak şart.

Bunun en güzel örneğini de ben maaşımı çocuk eğitimleri için tamamını bağışlıyorum demişiz. Bunu ister Atatürk Düşünce Derneği yapar, ister ÇYDD yapar, ister parti yapar.

Milletvekili olursan maaşımdan bir kuruş olmayacağım tamamen Cumhuriyetçi nesil için eğitime bağışlayacağım. Tamamen eğitime bunun ötesi yok.

“CHP’Lİ OLMANIN FARKINI YAŞATACAĞIM”
CHP’lilere partili olmanın hazzını, gururunu, farklılığını yaşatacağım. Partiye birlik – beraberliği hakim kılacağım.

Bu oylamada büyük bir vebal var. Arkadaşlarımızın oy kullanırken Isparta için, CHP için vebali olduğunu, bu vebalin çok ağır olduğunu düşünmelerini istiyorum.

Beni amatör bir ruh ile çalışıyorum. % 100 yoksul bir ailenin çocuğu olarak Gönen Köy Enstitüsünde okudum. Ailemizin yoksulluğunu gidermek için bizi okuttular. Bugüne kadar hayatımı kazanmak için kadar 18 ayrı iş yaptım. Hayatın bütün zorluklarını yaşadım.

Köylüyle onun yaşadıklarını yaşamayan, işçiyle aynı derdi paylaşmayan, memur ile emekli ile, toplumun bütün kesimleri ile ortak paydası olmayanlar milletin vekili olamazlar.

Partimizi derleyip – toparlayacağım. Isparta’da CHP Türkiye’nin kalesi olacak. Herkes ortak sesi konuşacak.

Meclise öfkemi götüreceğim. Çünkü, halkımızın, partilimizin sesi olacağım, onların sorunlarını mecliste tartışacağım. CHP’ye örnek bir milletvekili profili yaşatacağım.

Süleyman Coşar ile CHP farklılık kazanacak.



“ŞEHRİN ÜNİVERSİTE İLE BAĞI GÜÇLENDİRİLMELİ”
Sizce Isparta’nın sorunları neler?
S.COŞAR: Isparta’nın kendine has, kendine özgü elbette sorunları çok. Ama biz bunları milletvekili adayı olarak bunları gerek abartılı, gerek abartısız çok fazla sıralamayı biraz densizlik buluyorum. Çünkü buranın başta bir belediye başkanı, başta bir meslek odaları, sivil toplum kuruluşları vardır. Isparta’nın kendine has sorunları ile boğuşan insanlar bunlardır. Bunların önünde benim gözüme çarpan bir şey vardır.

Isparta ve Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birine sahip olan Isparta’nın bu üniversite camiası ile bağı kopuktur. Bunu güçlendirmek zorundasın. Bunu güçlendirirken öğrenci veriyor ama Ispartalı da alıyor. Isparta öğrenciye vermiyor. Neden vermiyor ?

Isparta’daki öğrenciler yurtsuz. Isparta’daki öğrenciler tarikat evlerinde, abla evlerinde, abi evlerinde kalıyor. Kalmak zorunda kalıyor. Isparta’nın zenginlerine buradan para kazanmış esnaflarına görev düşüyor. Bu insanlar kendi paralarını üniversitedeki öğrencilerin barınmalarına onların bu ilde kalmalarına destek verirlerse en azından manevi haza doyarlar.

Isparta neden kalkınmada öncelikli bölgeler arasına girmedi. Isparta’nın en büyük sorunu bu çünkü hiç kimse devlet kendi parası ile bir fabrikayı çok kişiyi barındıracak, çok insana iş verebilecek kurma parası olmaya bilir ama bütün iş verenler devlet desteği ile teşvikler ile fabrikalarını kurarlar.

Ama Isparta öncelikli bölge neden olamıyor? Bunu bir araştırdım Isparta’daki bankalar Isparta’lı esnafın parası ile doluymuş. Burada sahte bir hayat standartlığı göze çarpıyor. Isparta’lı bunu bilmiyor.

Isparta’lı bunun varlığından yarar görmediği gibi varlığından zarar görüyor. Yani Zenginin parası yoksulu eziyor.

“TOPLUMU SİYASETEN BÖLMEMEK LAZIM”
Türkiye’nin ana sorunları size göre neler?
S.COŞAR: Türkiye en tehlikeli noktada şu anda. Neden? Çünkü toplum siyaseten bölünmüş. Ayrışmış, laik antilaik olmuş. Bizim toplumumuzun aslında dokusu ayrı 70 milyon insan aynı doku ile aynı kültür ile aynı sevgi ile büyümüşüz. Ama bu şimdi katledilmiş. Anti laik, Laik anti laik şimdi bunun ucu o kadar açık ki görüyorsunuz. Suriye, Irak, İran, Mısır açık ucu nereye gideceği belli olmayan bir tarikat yapılanması var. Bu tarikat yapılanmasının acı faturalarını komşu ülkemizde görüyoruz.

Din, toplumun en hassas ve hiç konuşulmaması gereken bir konu. İnsanların inancı başka insanların yönlendirilmesine ihtiyacı yok. İnsanların bir inancı vardır. Zaten inançsız bir insan düşünmek bile istemiyorum.



Mümkün değil, ama biz kahve masalarında, kahvehanelerde iş yerlerinde artık tarikat sohbetleri edilen bir ülke olduk. Allahın partisi falan yok. Müslümanların parti falan olmaz. Biz hepimiz inanan ve inandığımızın ne olduğunu bilen kitleleriz. Ülke buraya geldi bunun nereye gideceğini ne hükümet kestirebiliyor ne muhalefet kestirebiliyor. Bunun gideceği yer meçhul, karanlık.

Cumhuriyetin korunması anlatılması gerekiyor. Çünkü bizim toplumumuz demokrasinin hırpalanmasına izin veriliyor ağır olur, göz yumuluyor ağır olur.

Türkiye’ye Cumhuriyet Halk partisi anlatılamadığı için bu sıkıntılar yaşanıyor. Cumhuriyete en çok sahip çıkacak parti CHP dir. Çünkü CHP istiklal savaşının enerjisi ile kurulmuş bir partidir. CHP esas kuruluş nedeni Cumhuriyetin devrimlerini korumaktır.

CHP İstiklal Savaşının verdiği enerjiyle kurulan bir parti. Sokakta 4 kişi ile kurulan bir parti değil. Partimizin değerleri var.

Bizim insanımızı, köylümüzü, kentlimizi kimse aşağılamamalı. CHP halkın partisidir, elitlerin partisi olamaz, olmamalı. Halkın partisi halkın içinde olmalı, onlar gibi yaşamalı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.