CHP'li Vekiller Isparta'da Gündemi Değerlendirdi

Kocaeli Milletvekili Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Isparta’dan Seslendi: Bilal’in Babası; İstediğin Olmayacak

Yayınlanma:
CHP'li Vekiller Isparta'da Gündemi Değerlendirdi

Bölgesel çalışma yapmak üzere Isparta'ya gelen CHP'nin Ankara Milletvekili Gülsüm Bilgehan Demir, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, İl Başkanı Senayi Demirkol ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda ilk sözü Milletvekili Gülsüm Bilgehan aldı.

7 Haziran seçimlerinde halkın oyuna sahip çıktığını ifade eden İsmet İnönü’nün torunu Gülsüm Bilgehan Demir, "Bizim en büyük doğrumuz 'Yurtta barış, dünyada barış'. 1923'ten beri bu ilkeye dikkat eden yöneticilerimiz olmuştu. Geleneksel değerlerimize de sahip çıkarak Türkiye için ne yapabiliriz diyerek yola çıktık. 1950'de çok partili sisteme geçildiğinde seçimi kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi olmuştu. Ama CHP'nin o zamanki lideri; dedem "Bakın bu yenilgi değil bu bir zafer. Bu yenilgi ile çok partili bir sisteme geçtik." demiştir.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise, CHP'nin 5 temel ilkesinden bahsetti. Koalisyon görüşmelerine 5 temel ilkesiyle başladıklarını aktaran Akar, "Seçim bildirgemizin 5 ana temel maddesiyle bunların karşısına geçtik. Yani Türkiye'nin 5 temel problemini anlattık. Bunlardan birincisi dış politikaydı. Kaos ortamının temel nedeni yanlış dış politikasıdır. Ülkemiz, sıfır problem dedikleri ama sıfır ilişkiye dönüştürdükleri bütün komşularıyla kavgalı olan bir devlet haline getirildi. İkinci başlığımız ekonomi idi. Türkiye'nin ekonomisi bozulmuştu.

İnsanlar hızla yoksullaşıyordu. Üçüncüsü Anayasa idi. 80 küsur maddesi 12 Eylülden sonra zaman zaman değişti. Değişmeyen bir şey vardı; hukuk sistemi ve yasalar. 12 Eylül yasalarını kendi istikballeri için kullanmaya devam ediyorlardı. Dördüncüsü eğitimdi. 13 yılda eğitim sistemi bozuldu. Yavaş yavaş bir Arap kültürüne doğru hızla eğilmeye başladık. Diğeri de toplumsal barıştı. Bütün bunları 5 madde altında topladık, 14 kritere bağladık. Biz bu görüşmelere giderken bunları anlattık. Bunların nasıl çözülmesi gerektiğini söyledik. Başlangıçta bir koalisyon kurma niyetiyle bunları anlattığımız için onların dünyadan haberleri yok. Bu kadar anlatılan konulardan sonra Davutoğlu, "Biz şunlarda sizlerle uyuşuyoruz." dedi. Yani 9-10 madde de uyuştuğumuzu söyledi ama hangi maddeler olduğunu açıklamadı. Ardından bunlarla uyuşamadık, ortak aklı bulamadık bunları çözmemiz gerekir diye talebiyle gelmediler. Bize üç aylık geçici bir seçim hükümeti teklifiyle geldiler." ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Bilal’in Babası” diye seslenen Akar, “Bilal’in babasına sesleniyorum; istediğiniz olmayacak. Hergün gelen şehitlerde Bilal’in babasının vebali var. Dökülen kanda Bilal’in babasının eli var” dedi.

7 Haziran'da Ak Parti'nin karşısına yüzde 60'lık oy oranıyla hükümetin kurulabileceği sonucunun çıktığını belirten CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek şöyle konuştu; "Bizler 7 Haziran seçimine kadar CHP'nin tek başına iktidarı veya koalisyonuyla Türkiye'de siyasal iktidarların değişeceğini öngörmüştük. 7 Haziranda yüzde 60 blokla AKP'nin karşısına bir hükümetin kurulabileceği sonucu çıkmıştır. 8 Haziranda AKP ile aynı düşünceye sahip olan MHP, AKP'nin geçmişte 13 yıllık yaptıklarını ve o süreçten sonra ne yapacağını bildiği halde koalisyonun kurulmasını tavrıyla süreci tıkamıştır.

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini iade etmesi sonucunda, Cumhurbaşkanının bu görevi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na vermesi gerekiyor. Bunun için CHP öncülüğünde hükümet kurulması için uğraş içerisinde olunması gerekiyor. Biz biliyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi'nin azınlık hükümetine MHP ve HDP destek verecek. Artık buna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak parti üyeleriyle karşılıklı istişare şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum