CHP’liler Dua Etti, Aşure Dağıttı

CHP İl Başkanlığı tarafından, Muharrem Ayını kutlamak ve gelenekleri yaşatmak amacıyla parti binası önünde dualar edildi, aşure dağıtımı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2013 14:14
CHP’liler Dua Etti, Aşure Dağıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, içinde bulunduğumuz Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikramı yaptıklarını belirterek, Alevi ve Sünni mezheplerine mensup olan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olmalarının gerektiğini söyledi. CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı da konuşmasında, Muharrem Ayı’nın tüm mezheplere hayırlı olmasını ve herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını istediklerini belirtti.

MUHARREM AYI BİRLİK OLMAYI ÖĞRETİR
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ‘Kültürlerin, insanları bir arada tutan, yaşam sevinçleri ortaya çıkaran değerler olduğunu belirterek, bu durumu Nuh’un Gemisi’nde yaşanan olaylardan örnek verdi. Şenol, “Çoğu kültürler vardır ki; Barış ve sevgiyi çağırır. Toplumsal dayanışmayı, hep birlikte var olmayı öğretir. Kendisiyle birlikte komşusunu da düşünen değerler yaratır. Elindekilerle büyük değerler yaratmayı öğretir. Aşure,İslam inancına göre Muharrem ayının onuncu günü, Nuh’un Büyük Tufan’dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı bir tatlıdır. Yapılışında temel olarak buğday, kuru fasulye, nohut, şeker, pirinç kullanılır. Süsleme amacı ile de ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam, tarçın, kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılır. Tatlı hiçbir hayvansal ürün içermez. Aşure, Dünyanın diğer uluslarında ve inançlarında da vardır. Aşure benzeri tatlılar yapılıp dağıtılmaktadır. İnsanlığın ortak kültürel mirasıdır. Aşure ayı tüm insanlığa barış getirmesi dileğimizle hayırlı olsun’ dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PERÇİNLEMEKTEDİR
CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek, tüm mezheplerin kardeşçe yaşamalarının gerektiğini söyledi.ajans32

Çakmakçı, “Birlik ve beraberlik içerisinde böyle güzel bir etkinlik içersinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Alevi, Sünni ayrımı olmadan yaşanılan bu güzel şehrimizde böyle etkinliklerin yapılması birlik ve beraberliğimizi perçinlemektedir. Birlik ve beraberliğin perçinlendiği bir yerde huzur olur. Bu etkinliğimize katılan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum