CHP’lilerden AK Parti’ye Bayrak Tepkisi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunan CHP üyeleri, resmi kutlamalar nedeniyle anıt önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyamadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2013 16:42
CHP’lilerden AK Parti’ye Bayrak Tepkisi

Toplu halde Kaymakkapı Meydanı’na giden CHP’liler burada da AK Parti binasında Türk Bayrağı olmamasını protesto etti.

Son yıllarda milli bayramlarda sık sık yaşanan çelenk gerginliği bu yıl Isparta farklı bir biçimde yansıdı. Daha önceden Valilğğe dilekçeyle başvuran CHP, saat 11:00’de Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ancak çelenk sunulduğu saatlerde Hükümet Meydanı’nda ki resmi kutlamalar devam ediyordu.



Resmi kutlamaların devam etmesi sebebiyle, çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuyamayan CHP’liler burada bir süre tepkilerini dile getirdi. İl Başkanı Vedat Şenol’un Kaymakkapı Meydanı’na gidiyoruz talimatı da partililer arasında kısa süreli gerginliğe neden oldu. Partililerden bazıları İstiklal Marşı’nın burada okunması gerektiği yönünde ısrarcı oldu. Emniyet yetkililerin de uyarılarından sonra Kaymakkapı Meydanına yürüyen CHP’liler “Faşizme karşı omuz omuza, baskılar bizi yıldıramaz, Ne ABD Ne AB Tam bağımsız Türkiye” gibi sloganlar attı.



Kaymakkapı Meydnaı’nda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir açıklama yapan İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti binasında Türk Bayrağı olmamasını eleştirdi. Şenol, “Türkiye’de bir iktidar partisi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda parti binasına Türk Bayrağı asmıyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

Partililer de sık sık AK Parti İl Binasını işaret ederek “Bu partide neden bayrak yok” şeklinde sloganlar atarak tepki gösterdi.



İl Başkanı Vedat Şenol, burada yaptığı açıklamada “19 Mayıs bu şartlar altında kutlanmamalıydı. Biz halkımıza saygımızdan dolayı Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okumadık. Bu kutlamaların stadyumda yapılması gerekiyordu. Ama dar bir alana sıkıştırdılar” dedi.

19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşı’nın başladığı tarih olduğunu kaydeden Şenol, “19 Mayıs yedi düveli isyanın adıdır. Bir ülkenin bağımsızlığı Milli İradeyle olur. Ama Türkiye içeriden işgal edilmiş durumdadır” görüşünü savundu.



Açıklamasında Akil Adamlar heyetini de eleştiren Şenol, “AKP’nin akilleri yarın Isparta’ya gelecek. Eyalet sistemleri geliştiriyorlar ve bunları akiller aracılığıyla tüm Türkiye’ye anlatmaya çalışıyorlar. Biz bunları kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti muz cumhuriyeti değildir. Bizim bir geleneğimiz, bir kimliğimiz var” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum