CHP'nin Gözü Merkez Sağda

Yaklaşan yerel seçimlerde CHP’nin en büyük kozlarından birisi Merkez Sağın oyları. Kamuoyunda da sık sık gündeme gelen Demirel desteğinin ardından CHP’nin gözü merkez sağ oylarına kaydı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2013 17:38
CHP'nin Gözü Merkez Sağda

Merkez sağın yıllarca kalesi olan Isparta’da sağ kesimin sola oy vermeye başladığını ileri süren CHP İl Başkanı Vedat Şenol hedeflerinin Isparta’da birinci parti konumuna gelmek olduğunu söyledi.

Şenol, “2007 seçimlerinde 5 milletvekilinden 1 milletvekili çıkardık. CHP 2011 seçimlerinde ise oyumuzu yüzde 80 artırdık ve yine 1 milletvekili çıkardık. Ancak vekil sayısı 5’ten 4’e düşmesine rağmen ikinci parti olarak 1 milletvekili çıkardık. Şimdi ise hedefimiz birinci parti olmak. Halkın desteği ile başarılı olacağımnıza inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan Başibakan sıfatıyla Isparta’ya geldiğinde hükümet meydanında Demirel’e hakaret etmesi ile birlikte Isparta adeta kabuk değiştirdi. Merkez sağın oyları CHP’ye akmaya başladı. Buna Kılıçdaroğlı rüzgarı da eklenince biz yüzde 80 oy artırdık. Aynı zamanda gönüllü CHP’liler çalışmaya başladı. Partinin hiç bir organında olmayan bu insanların desteği Isparta’da partinin çıtasını yüksetti.”şeklinde konuştu.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN DE DESTEĞİNİ DE ALDIK
“Isparta’da şimdi müthiş bir değişim var” diyen Başkan Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Ticaret Odası Meslek Odalarıyla görüşme halindeyiz. Önümüzdeki yerel seçimlerinde ise belediye başkanlığını kazanacağımıza inaınıyoruz. STK’larla birlikte kareket ettik. Gezi eylemlerinde ise 30 bine yakın halkın katımı gerçekleşti. 1980’den sonra ilk kez belediye başkanlığına alacağız diyoruz. Buna örgütümüzde halk da inanıyor. Bunu eskiden söyleselerdi herkes gülerdi. MHP ve AKP aday belirleyememiş durumdalar. Herkesin desteğini alarak eski Rektörümüz Lütfü Çakmakçı’yı başkan adaylığını önerdik. O da kabul etti ve aday adaylığını açıkladık. Şimdiden halkımızın tevecühüyle karşılaştı. AKP’nin toplumu bölme, sosyal yaşama müdahale etme çalışmaları ile birlikte gençler ve merkez sağdan kişiler CHP’ye sempati ile bakmaya başladı. CHP’yi rejimin teminatı ve sığınacak liman olarak görülüyor. Bütün Ispartalıları CHP’de siyaset yapmaya çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum