CHP'nin İsteği Öcalan'ın Talebidir!

CHP'nin çözüm süreci için Mecliste "Çözüm Komisyonu" kurulmasını istediğini belirten Korkmaz, bunun İmralı'nın isteği olduğunu söyledi ve MHP'nin bu komisyonun kurulmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2014 17:05
CHP'nin İsteği Öcalan'ın Talebidir!

Çözüm sürecinin sonunun hüsran olduğunu söyleyen Korkmaz, seçimlerde AKP'nin millet tarafından cezalandırılacağını da sözlerine ekledi.


SESSİZLİĞİ YANLIŞ YORUMLAMAMAK LAZIM
Milletin özellikle çözüm meselesiyle ilgili sessizliğini yanlış yorumlamamak lazım. Türk milletinin genlerinde devletine karşı her zaman bir itaat vardır ve mutlaka sonucu bekler. Eğer bu sonucun hayırlı olmayacağını düşünürse, bunun tarihte de örnekleri vardır, çok ciddi tepkiler verir. gönül arzu eder ki bu tepkiler demokratik olsun ve sandığa yansısın.

MİLLET SEÇİMLERDE AKP HÜKÜMETİNİ CEZALANDIRACAKTIR
Çözüm süreci meselesinde PKK'nın bütün isteklerinin AKP tarafından siyasallaştırıldığını ve Anayasadaki o kuruluş felsefesinden giderek uzaklaşıldığını görüyorum ve bunu milletin de gördüğünü düşünüyorum. Dolayısıyla, millet, 2015 Haziran'ında yapılacak seçimlerde mutlaka AKP hükümetini cezalandıracaktır.

ÖCALAN EŞBAŞBAKAN GİBİ KARARLARA İŞTİRAK EDİYOR
Artık fütursuzca İmralı adeta, bölücübaşının ve örgütün genel merkezi haline getirilmiş durumda. Ve neredeyse aynen Bakanlar Kurulu'nda Eşbaşbakan gibi oturuyor ve devletin almış olduğu kararlara iştirak ediyor nitelikte. Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk Milleti olarak bunları kabullenmemiz mümkün değil. Bir de tabii, tarihler veriyor, tehditler savuruyor; "4 ayda hazır oldu oldu, olmazsa şöyle olur böyle olur" gibi açıklamalar yapıyor. Bizim şu safhada söyleyeceğimiz; zararın neresiden dönülse kardır, milletin geleceğini daha fazla karartmayın, bir an önce bu çözüm meselesinden vazgeçin. PKK ile ittifak yapmak yerine Türk milleti ile ittifak yapın. Türk milleti ile çözüm meselesini konuşun.

KOMİSYONUN KURULMASINI KABUL ETMEYİZ
Bugün biliyorsunuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da Çözüm Komisyonu'nun TBMM'de kurulması gerektiğine yönelik bir önergesi vardı, konuşmasını da yaptı. Bizim burada söyleyeceğimiz şu; PKK ile masaya oturulduktan sonra bu masayı ister İmralı'da kur, ister Meclis'te kur bunun bir anlamı yoktur. Terör bitirilmeden terör örgütü etkisiz hale getirilmeden ve Türkiye Cumhuriyeti'ne vermiş olduğu zarar ödetilmeden kesinlikle bu komisyonun kurulmasını kabul etmiyoruz. Zaten bu komisyonun kurulması İmralı'nın isteklerinden birisidir, İmralı görüşme tutanaklarında da yer aldı, bzim meseleye bakışımız budur.

BU SÜRECİN SONU HÜSRANDIR
Bu sürecin sonu hüsrandır. Birçok yılda da bu görüldü, kış aylarına girerken hareket kabiliyetini kaybeden PKK bir şekilde ateşkes öneriri, eylemsizleşme önerir fakat karlar ortadan kalkıp tekrar hareket kabiliyeti sağlayınca örgüt bir anda yeniden vahşi eylemlerine başlar, pazarlık gücünü yükseltir. Bu görüşmelerin Türkiye'nin derdine derman olmayacağını, bu eylemlerle birlikte çözüm değil Türk-Kürt kaynaşmasının, kardeşliğinin gittikçe sekteye uğradığını görüyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum