CHP'nin Kuruluşunun 89. Yıl Dönümü

CHP'nin kuruluşunun 89'uncu yıl dönümü dolayısıyla Hükümet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2012 12:24
CHP'nin Kuruluşunun 89. Yıl Dönümü

Törene CHP Isparta milletvekili Ali Haydar Öner, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, parti yöneticileri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından il başkanı Şenol, Gençlik Kolları üyeleriyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Şenol, törende yaptığı konuşmada, CHP'nin Türkiye tarihinde dönüm noktası olduğunu söyledi.

CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulduğunu belirten Şenol, ''Dünyada devlet kuran tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi bugün kuruluşunun 89'uncu yılını kutlamanın sevincini yaşamaktadır. Partimiz eğitim ve hukuk sistemimizin yeniden düzenlenmesi, ülkemizi tüm alanda çağdaş ülkeler seviyesine çıkaracak devrimler yapılması ile ulusal sanayi ve ekonomimizin gelişmesine ve sosyal alanda aydınlanmaya öncülük etmiştir. Partimiz çok partili demokratik hayata geçişi sağlayarak, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mücadelesini vermiştir'' dedi.

CHP'yi kuranların ulusal bağımsızlık mücadelesinin eşsiz kahramanları olduğunu kaydeden Şenol, şöyle konuştu:
''Dün olduğu gibi bugün de işgalci, bölücü, sömürgeci emperyalist güçlerin karşısında sağlam ilkeleri ve inancı ile Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Bu nedenle ülkesine sahip çıkmak isteyen vatanseverleri CHP'ye davet ediyoruz. Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerimize ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki şehitlerimize rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Başta kurucumuz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'ne emek veren ve oy veren tüm partililerimizi saygı ile anıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.