CHP'ye Geçmişi Hatırlattı

Başbakan Erdoğan, Meclis'te CHP politikalarını eleştirdi! CHP'li Yılları anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 14:47
CHP'ye Geçmişi Hatırlattı
2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 332 oyla TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Genel Kurul'da CHP'nin ekonomik politikalarını eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu umut simsarlığı yapmakla suçladı. 

TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2009 Yılı Merkezi Yönetim Kesin hesap Kanunu Tasarısı üzerinde son konuşmalar yapıldıktan sonra oylamaya geçildi. 
 
2011 yılı bütçesi için 450 milletvekili oy kullandı. Tasarı 118 red oyuna karşılık 332 oyla kabul edildi. 2009 yılı Kesin Hesap Bütçesi ise 441 milletvekilini katılımı ile 108 red oyuna karşın 333 oyla kabul edildi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oylamanın ardından teşekkür konuşması yaparak, bütçenin ülkeye ve millete "hayırlı olun" temennisinde bulundu.

“ADINIZ HIDIR MIDIR KEMAL MİDİR BİLMEM"
Başbakan Recep Tayip Erdoğan bütçe görüşmelerinin kapanış konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

CHP’nin yeni ekonomik vaatlerine karşı Ak Parti Cephesi’nden gelen “Kaynağı nereden bulacaksın” eleştirilerine “Benim adım Kemal. Bulacağım dersem bulurum” şeklinde cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’na yanıt bütçe görüşmelerinin son gününde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan geldi.

“MİLLET NE ÇEKTİYSE UMUT TACİRLERİNDEN ÇEKTİ”
CHP’nin ekonomik vaatlerinin 10’larca katrilyon TL’ye mal olduğunu söyleyen Erdoğan, CHP’nin Türkiye ekonomisinin büyüdüğü her dönemin ardından koalisyonla iktidara geldiğini ve ekonomiyi küçülttüğünü ileri sürdü. Erdoğan şöyle devam etti:  “Bu benim aklıma şunu getiriyor, umut simsarlığı yapılıyor. Milletimiz ne çektiyse ne konuştuğunu bilmeyen umut simsarlarından çekti. Böyle bol keseden atanlar yüzünden faizler aniden yükselir, enflasyon artar. Türkiye bunu geçmişte çok yaşadı. Türkiye bunu CHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemlerde en ağır şekilde yaşadı. Tabi CHP epey zamandır ikidara gelemediği için 40 yaşın altındaki vatadandaşlar o zamanları hatırlamıyor. CHP'nin hükümet ortağı olduğu her zaman vatandaş en ağır bedelleri ödemiştir. CHP'nin iktidar olduğu zaman ülkeyi uçurumun kenarına getirmiştir. Anadolu Ajansı'nın bazı haberlerini size söylüyorum. 1974: İstanbul'da elektrik kısıtlaması başladı. Türkiye'de yerli taşıt almak izne bağlı oldu. 5 Ocak 1978: Akaryakıt sıkıntısı tüm Türkiye'de baş gösterdi. Türk parasını değeri düşürüldü. 3 Mart 1978: Petkim ürünlerine yüzde 35 zam yapıldı. 1 Mayıs 1979, 1 Mayıs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Sizin geçmişiniz belli biz 1 Mayıs'ı bayram ilan ediyoruz, siz sokağa çıkarmıyorsunuz.. Benim adım Hıdır elimden gelen budur diyorlar. Sizin adınız Kemal mi Hıdır mı bilemem” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.