Çiftçimizi Daha Fazla Mağdur Etmeyin

Çiftçimizi Daha Fazla Mağdur Etmeyin

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2021 09:23
Çiftçimizi Daha Fazla Mağdur Etmeyin

İYİ Parti Lideri Akşener, grup toplantısında iktidara seslenerek “Üreticimizin elinde kalan elmaları alın, milletimize dağıtın” dedi. Isparta Milletvekili Cesur ise TBMM’ye verdiği araştırma önergesi ile elma üreticilerinin sorunlarını ve üretimde artan girdi maliyetlerini gündeme getirdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen İYİ Parti Grup Toplantısı’nda elma üreticilerinin sorunlarını anlattı ve iktidara seslendi: “Patates ve soğan için attığınız adımı elmaya da atın ve elma üreticisi için de atın. Üreticimizin elinde kalan elmaları alın, milletimize dağıtın. Çiftçimizi daha fazla mağdur etmeyin!” dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile eş zamanlı olarak, elma üreticilerinin sorunlarını ve üretimde artan girdi maliyetlerini bir meclis araştırma önergesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Önergesinde vatandaşların alım gücünün düştüğünü ve girdi maliyetlerinin arttığını, bu sebeple elma üreticisin hem zarar ettiğini hem de elinde tonlarca elma kaldığını belirten Cesur, ürünlerin tüketiciyle buluşturulmasının elma üreticilerinin üretime devam edebilmesi açısından hayati olduğunu söyledi.

Türkiye’nin elma üretiminde en büyük paya sahip Isparta’nın pek çok ilçesinde ana geçim kaynağının elmacılık olduğuna dikkat çeken ve üreticinin devlet tarafından çeşitli şekillerde desteklenmesi gerektiğini belirten Cesur, elma üreticilerinin yaşadığı sorunların tespit edilerek, çözüm yollarının bulunması amacıyla bir meclis araştırması açılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.