Çiftçiye Sigorta Çağrısı

Çiftçiye Sigorta Çağrısı

Yayınlanma:
Çiftçiye Sigorta Çağrısı

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, üreticilere kredi borçlarının yapılandırılmasında mağdur olmamaları için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olmaları, tarım sigortası yaptırmaları çağrısında bulundu.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) üzerinden yapılan tarım sigortalarında primin yarısının, bazı teminatlarda ise primin üçte ikisinin devlet tarafından ödendiğini vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, ayrıca çiftçilerin, tarımsal işletme varlıklarını TARSİM'e sigorta ettirmeleri halinde, Tarım Kredi'den kullandıkları kredilere ait faizlerin yüzde 25'ten yüzde 100'e kadarının da devlet tarafından ödendiğini söyledi.

SELÇUK; “DOĞAL AFETLERDE KREDİ 

BORCUNUN ÖDENEMEMESİNDE ÖNEMLİ” 

Bunların yanı sıra doğal afetler sebebiyle kredi borcunu ödeyemeyen ortakların kredi borçlarının ertelenmesinde, yasal mevzuat gereğince yalnızca faiz indirimli kredi borçlarının ertelenebildiğinin altını çizen Selçuk, üreticilerin tarımsal varlıklarının TARSİM'e sigorta ettirilmesi şartının, kredi borçlarının ertelenmesi işlemlerinde de arandığını ifade etti.

SİGORTADA KAPSAM GENİŞLEDİ

Başkan Selçuk; “2017'deki kredi borçlarının ertelenmesi işlemlerinde TARSİM'e sigorta yaptıran ortakların bu imkandan faydalanırken, sigorta yaptırmayanların ertelemeden yararlanamayarak mağdur olduğuna dikkati çekerek, "Bu açıdan tüm üreticileri ve ortakları ÇKS'ye kayıt olmaya ve bilgilerini güncellemeye, TARSİM'e sigorta yaptırmaya davet ediyorum” dedi. 

“AMAÇ; KADIN VE GENÇ ÇİFTÇİLERİ 

TARIM SİGORTASINA TEŞVİK ETMEK” 

Bu yıl TARSİM kapsamının daha da genişlediğinin ifade eden Selçuk; “Kadın ve genç çiftçilerimizin tarım sigortalarına katılımını teşvik etmek amacıyla tüm sigorta branşlarında oluşan primin yüzde 5'i oranında indirime gidildi ve İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası'nın kapsamına buğdayın yanı sıra arpa, çavdar, tritikale, yulaf ürünleri ve bu ürünlerin tohumlukları da dahil edildi” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.