Çiftçiye Yerinde Bilgilendirme

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli 55 personel, "Tarımsal Yayımı Geliştirme" projesi kapsamında çiftçileri bilgilendiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ağustos 2011 00:07
Çiftçiye Yerinde Bilgilendirme

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlükte görev yapan 44'ü ziraat mühendisi, 11'i veteriner hekim olmak üzere 55 görevlinin, köyleri ve beldeleri gezerek, çiftçilere ikamet ettikleri bölgenin bitkisel, hayvansal yapısına göre bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Görevlilerin çiftçilere teknik ve teorik bilgiler verdiklerini ifade eden İpek, şunları söyledi:

"197 köyde, tarımsal program ve politikalar ile uyumlu olacak şekilde, doğal varlıkların korunması, tarımsal girdilerin doğru kullanılması, tarım arazilerinin ekim ve dikime hazırlanması, meraların ıslahı, hayvancılığın geliştirilmesi için yem bitkileri ekimi, hayvan besleme, ıslah, hayvan ve bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadele, hasat, ürün değerlendirme, pazarlama, tarım alet ve makine bakımı ve kullanımı gibi temel konularda çiftçilerimiz bilgilendirilmektedir. "

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.