Çile Vatandaşım Çile

PTT tasarruf edeceğim derken vatandaşa resmen çile çektiriyor. Yaşlılık aylığı almaya gelen vatandaşlar kalabalıktan oturacak yer bile bulamayınca yerlere serildiler

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2013 14:07
Çile Vatandaşım Çile

PTT’nin şirketleşmesinden sonra işler düzeleceğine iyiden kötüye gitmeye başladı. Kar oranını artırabilme çabası ile personel tasarrufuna giden PTT Yalvaç’ta sefilleri oynuyor. Posta dağıtımları kaplumbağa hızı ile devam ederken, posta gönderisi, bankacılık, sigortacılık, kargo, sigortacılık gibi bir çok değişik iş dallarında da rekabet etmeye kalkışan PTT az sayıda personel ile hizmet! Vermeye çalışıyor.

Haber fotoğrafında yer alan kareler Pazartesi günü Yalvaç PTT İşletmesinde çekildi. Yaşlılık maaşı alan çok sayıda vatandaş PTT’ye akın edince ortalık ana baba gününe döndü. Sırasını beklemek üzere koridoru dolduran vatandaşlar çok sayıda koltuk olmasına rağmen yer bulamayınca çareyi yerlere oturmakta buldu.

KOCA İLÇEYE 3 PERSONEL YETER Mİ?
PTT İşletme Müdürlüğü gişelerinde toplam 3 memurun görev yaptığı bildirildi. Posta ve kargo bölümlerinde çalışan personel haricindeki 3 memur, bir yandan maaş ödemelerine bakarken diğer yandan PTT’nin değişik iş dallarında da hizmet vermeye çalışıyor.

HER YERE PERSONEL ALINDI AMA ISPARTA’YA YOK
Geçtiğimiz ay Türkiye genelinde dağıtıcı, gişe görevlisi olarak çalıştırılmak üzere 3 bin 500 personel alımı yapıldı ve bu insanlar görevlerine çoktan başladılar. Ancak Isparta PTT Başmüdürlüğü ‘İhtiyaç yok’ diyerek personel alımı yapmadı.

Köy ve kasabaları ile birlikte 80 bin kişiye hizmet veren Yalvaç PTT İşletme Müdürlüğünde yıllardır personel artırımı beklenirken bir türlü personel görevlendirilmemesi hem vatandaşı hem de çalışanları zor duruma sokuyor. Bazen beklemekten sıkılan vatandaşla personel arasında istenmeyen tatsızlıklarda yaşanıyor.

BU HALKA REVA MI?
Çeşitli kurumlar adına da tahsilatlar yapan PTT’de iş hacminin yoğunluğu nedeni ile yaşanan izdiham PTT gönderilerinde de sıkıntılara yol açıyor. Köylerde dahil olmak üzere geniş bir alana hizmet veren PTT az sayıda personel olması nedeni ile gönderileri zamanında ulaşatıramadığı için eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Vatandaşlar yaşanan bu sıkıntıyı başta siyasiler olmak üzere ilgili yerlere aktardığı halde sorunun çözülmemesine tepki göstererek ‘Bu vatandaşa reva mı?’ diye sitemlerini dile getiriyor.

Çınaraltı Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum