Çilekte Hedef Isparta Yayla Çileği

Çilekte Hedef Isparta Yayla Çileği

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2016 16:23
Çilekte Hedef Isparta Yayla Çileği

Çilek üretimin de söz sahibi olmak isteyen Isparta’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün de desteklediği proje kapsamında çilek dikimi yapılan alanlarda hasat mevsimi başladı. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Cenk Şölen Isparta’da üç yıl önce başlayan çilek yetiştiriciliğinde dikilen alanın 1000 dekarı geçtiği ve 200’ün üzerinde çiftçinin çilek yetiştiriciliği yaptığı belirtilerek “Hedefimiz Isparta üreticisi için alternatif olan çilek üretimini önümüzdeki 5 yıl içinde 5000 dekar alana ulaştırıp Isparta Yayla çileği olarak markalaştırmaktadır” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen açıklamasında şunlara yer verdi. “2013 Yılında İlimiz Şarkikaraağaç İlçesinde başlayıp, 2014 yılında Şarkikaraağaç ve Yalvaç İlçelerinde devam ettirdiğimiz, İlimizde alternatif ürün projesi kapsamında geliştirmeye çalıştığımız “Yayla Şartlarında Çilek Üretimini Geliştirme Projesi” çiftçilerimizin de katkısı ile 2015 yılında Aksu İlçesi ve köylerinde, Merkez İlçe ve köylerinde, Gelendost İlçesi Merkez ve Yeşilköy köyün de, 2016 yılında da Eğirdir Sarıidris kasabasında, Senirkent Merkez ve Büyükkabaca kasabasında, Gönen İlçesi ve Atabey İlçesi İslamköy köyünde çilek dikimleri yapılmıştır.
İlimizde çoğunlukla aroması ve raf ömrü ile tüketicinin beğenisini kazanan aynı zamanda sofralık bir çeşit olan ALBİON çeşidi yetiştirilmektedir. 3 yıl önce ilimizde ekonomik anlamda çilek yetiştiriciliği yapılmaz iken şu an itibarı ile çilek dikim alanımız 1000 dekarı geçmiş, şuan da yaklaşık 200’ün üzerinde çiftçimiz çilek yetiştiriciliği yapmaktadır. Hedefimiz Isparta üreticisi için alternatif olan çilek üretimini önümüzdeki 5 yıl içinde 5000 dekar alana ulaştırıp Isparta Yayla çileği olarak markalaştırmaktadır.
Bu kapsam da İl Müdürümüz Cenk Şölende çilek üreticilerini ziyaret ederek, 2016 yılı mayıs ayı hasadına müteakip üreticilerimizin morallerini yüksek tutmak ve onları tebrik etmek amacıyla çilek yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapılan Aksu İlçesi Koçular Köyünde çilek yetiştiricileri Ali Aycan ve Gelendost İlçesinde Ünal Öngen, Kenan Us ve Oğuzhan Apaydın ile görüşmüştür.
Yapılan ziyaretlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak, çiftçilerin görüş ve sorunlarını dinleyen Şölen; Isparta farklı coğrafi ve iklim yapısı dolayısıyla yetiştirilen çileklerin farklı bir aromaya sahip olduğunu belirterek “şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz kanalı ile her türlü teknik desteği sağlayarak üreticimizin yanında olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum