Cimbom'la Fener Kupa İçin Kapışacak

Spor Toto Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası'nın sahibi yarın Ankara'da belli olacak. Galatasaray ile Fenerbahçeli kadın basketçiler yarın finalde karşılaşacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2014 16:02
Cimbom'la Fener Kupa İçin Kapışacak

Ankara'da 7 Ocak'ta başlayan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonunda, finale yükselen Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe Basketbol takımlarıarasındaki karşılaşma saat 15.00 da başlayacak.

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe takımları, maç öncesi Ankara Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye Basketbol Federasyonu üyesi ve Eğitim Grubu Başkanı Kamil Uzun, Galatasaray Odeabank Baş Antrenörü Ekrem Memnun, oyunculardan Ayşe Cora, Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı antrenörü Roberto Iniguez De Heredia ve oyunculardan Tuğçe Canıtez katıldı.

HEDEFLERİMİZDEN BİRİ BU KUPAYI KAZANMAK
Galatasaray Odeabank Baş Antrenörü Ekrem Memnun, "Finale kaldığımız için çok mutluyuz. Hedeflerimizden biri bu kupayı kazanmaktı. Şimdi kazanılması gereken maçı oynayacak pozisyona geldik. Bu bizim için sevindirici. Çok ciddi bir rakiple oynayacağız. Çok iyi tanıyoruz onlarda bizi çok iyi tanıyor. Turnuvadan önce sıkıntılarımız oldu. Takım oyununu dönem dönem çok iyi oynuyorduk ama Sanço katıldı roller değişti. Yeni rolleri oturturken bu sefer Alba hastalandı.

Oyun anlamında sıkıntı yaşamaya başladık. Bu turnuva sürecinde oyunu ileri götürmeye çalıştık hep. Benim bakış açımdan ilk iki maç istediğimiz pozisyonları bulduk. Başarılı atışlar yapamadık. Oyunumuzu biraz daha ileri taşıdığımızı düşünüyorum. Bu turnuvaları kazanmak için, oyunu mutlaka turnuva sürecinde ileri götürmen lazım. Oyun anlamında biraz ileri geldik. Ama yeterli derecede iyi oynamadığımızı düşünüyorum. Umut ediyorum yarın daha iyi bir performans vereceğiz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Galatasaray Odeabank oyuncusu Ayşe Cora da "Bu kupayla geçen seneki başarımızı devam ettirmek istiyoruz. Sezon başından beri hedeflerimizde olan bir şey bu. İlk maçtan itibaren üstüne koyarak devam ettik. bu maçı da alacağımıza inanıyorum." dedi.

YENİLGİSİZ DEVAM EDİYORUZ
Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı antrenörü Roberto Iniguez De Heredia da konuşmasında, "Öncelikle oynamış olduğumuz çeyrek final ve yarı final karşılaşmalarında başlayarak oyuncularımın performansından son derece memnunum. Bazı sorunlar yaşadık. Ama özellikle yarı finalde iyi bir mücadele ortaya koyduk.

Arka arkaya iki maç oynadığımız için takımımın oyuncularımızın toparlanması kolay olmayacak. Fenerbahçe hem kurum olarak hem takım olarak, oynamış olduğumuz tüm finallerde, her zaman kazanmayı hedefleyen bir kulübüz. Galatasaray her zaman zorlu bir rakip olmuştur."şeklinde konuştu.

Fenerbahçe kadın Basketbol takımı oyuncusu Tuğçe Canıtez ise sezona dört tane kupa hedefiyle başladıklarını, birincisini Cumhurbaşkanlığı kupasıyla elde ettiklerini söyledi. Canıtez, "Burada şu anda yenilgisiz devam ediyoruz. Avrupa'da da şu anda yenilgisiz devam ediyoruz. Umarım ikinci kupamızı da alarak buradan ayrılacağız." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.