'Cimri Mobil' İlk 5'te

BAKA'nın diğer kurumlarla birlikte destek verdiği Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü öğrencileri, TÜBİTAK’ın Alternatif Enerjili Araç Yarışı’nda ilk 5’e girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2014 15:19
'Cimri Mobil' İlk 5'te

Türkiye’nin farklı üniversitelerinin katıldığı yarışta, SDÜ Teknoloji Kulübü’nün ‘Cimri Mobil’ adını verdiği elektrikli aracı 42 araba arasından en verimli 5. araba olma başarısını gösterdi. SDÜ Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, başarı getiren desteğe teşekkür için BAKA’ya geldi ve Genel Sekreter Tuncay Engin’e teşekkür plaketi takdim etti. Öğrencilerin başarısının gurur verici olduğunu belirten Tuncay Engin, “37 üniversitenin katıldığı yarışmada beşinci olmaları büyük başarı. SDÜ Teknoloji Kulübü öğrencilerini kutluyor başarılarının devam etmesini diliyorum” dedi.

TÜBİTAK’ın bu yıl onuncusunu düzenlediği yarışmalarda ilk defa amacı hız yerine elektrik enerjisi kullanılarak en verimli aracı üretmek olan ‘elektromobil kategorisi’nde SDÜ Teknoloji Kulübü önemli bir başarı elde etti. 7 gün süren organizasyonda SDÜ Teknoloji Kulübü’nün yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan ‘Cimri Mobil’ adı verilen aracı, 42 araç içinde en verimli 5. araç oldu. Başarılı sonuç sonrasında Isparta’ya dönen SDÜ Teknoloji Kulübü öğrencileri, BAKA’yı ziyaret etti.

SDÜ Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’e başarıları için verilen desteğe teşekkür etti. BAKA ile birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Belediyesi, Sevil Oto, Era Metalurji, Pınarcı Elektrik, Bebek Rüyası ve Enka Digital’in destekleriyle Körfez Yarış Pisti’nde TÜBİTAK’ın yarışmasına katıldıklarını söyleyen Ferdi Alakuş, “Düne kadar bizim için hayal olan bu araç bizim için sadece bir basamaktı ve bununla asla yetinmeyeceğiz. Bu yarışmaya ilk kez katıldık ve 5. Olduk. Artık önümüzdeki sene için geçmek için yarışacağımız bir sıramız var. Ve bunu geçmek için ekip olarak hazırlanacağız. Bize bu çalışmada ve bundan önceki çalışmalarda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.