Çin Heyeti, Yatırım İçin Batı Akdeniz’de

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yeni bir çalışmaya imza atıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2013 11:48
Çin Heyeti, Yatırım İçin Batı Akdeniz’de

Çin’in sanayisiyle önemli eyaletlerinden biri olan Hebei’den fabrika yöneticileri ve resmi görevlilerden oluşan 6 kişilik ticari heyet, BAKA’nın organizasyonuyla ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için yapılabilecekleri belirlemek üzere Batı Akdeniz’e geldi.

Antalya’da Serbest Bölge, OSB’ler ve firmalarla görüşecek Çinli heyet, Isparta’da BAKA, üniversite, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını bünyesinde barındıran Ortak Akıl Platformu’nun toplantısına katılacak, Isparta ile Burdur ticaret ve sanayi odalarında iş dünyasının temsilcileriyle de biraraya gelecek.

BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yeni bir organizasyon gerçekleştiriyor. BAKA, Çin’in kuzeyindeki en büyük sanayi bölgesini, sanayi ve liman kentleri ile çelik, çimento, demiryolu onarım malzemeleri gibi ağır sanayi merkezi olan Hebei Eyaleti’nden 6 kişilik iş heyetini Batı Akdeniz’e getirdi. BAKA’nın organizasyonuyla geldikleri Antalya’da Serbest Bölge, Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, OSB’ler ve firmalarla görüşmeler yapan fabrika yöneticileri ile resmi görevlilerden oluşan Çinli iş heyeti, Isparta ve Burdur’da da görüşmeler yapıp firma ziyaretlerinde bulunacak.

Hebei Eyaleti ticari heyeti, Isparta’da BAKA, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Ticaret Borsası (ITB), Genç Girişimcileri Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu, Kent Konseyi, Göller Bölgesi Teknokenti, işadamları dernekleri ISİAD, IGSİAD, İGİAD ve TÜMSİAD Isparta Şubesi’nin katılımıyla oluşturulan Ortak Akıl Platformu toplantısının konuğu olacak. 14 Kasım Perşembe günü Barida Hotels’deki Ortak Akıl Platformu üyeleriyle görüşecek Çinli ticari heyeti, karşılıklı yatırım, işbirliği ve ticaret bağlantıları konularının ele alınacağı ITSO ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamlarıyla birebir görüşmeler yapacak ve firma ziyaretleri gerçekleştirecek.

Yatırım ve işbirliği alanlarında incelemelerde bulunmak üzere Antalya, Isparta ve Burdur işadamlarıyla biraraya gelecek olan konuk heyet, Türk-Çin ortaklığı ile ‘lityum pil üretim tesisi’, ‘18 MW’lık güneş enerji santrali’, ‘günlük 15 bin metrekare haddelenmiş ve desenli cam üretecek tesis’, ‘yılda 50 bin adet su ısıtma amaçlı solar vakum tüp üretecek tesis’, ‘yılda 30 bin elektrikli bisiklet montajı yapılacak tesis’ ile ‘yıllık bin küçük ve orta boy traktör montajı yapılacak tesis’ yatırımlarını gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum