Çin Heyeti Isparta Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Çin Heyeti Isparta Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2015 15:50
Çin Heyeti Isparta Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Çin heyeti güneş enerjisi ve su ısıtma sistemleri ile ilgili yatırım amaçlı Isparta Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyet belediye ile bugüne kadar yapılmış olan ve gerçekleştirilen iyi ilişkilerin bundan sonra da devam etmesini diledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir dışında bulunmasından dolayı Çin heyeti, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ile görüştü. Heyette Hebei Guangyuan Solar Energy Sahibi Li Chengbin, Solar Enerji Araştırma Merkezi Dekanı Cui Jianwei, Xingtai Belediyesi Dış Ekonomik İlişkiler Birimi Başkanı Gao Shengli, Xingtai Belediyesi Dış Ekonomik İlişkiler Türkiye Danışmanı Niu Fyuzeng yer aldı.

Görüşmede bugüne kadar Isparta Belediyesi ile Çin heyeti tarafından gerçekleştirilen görüşmeler ve gelinen noktalar ele alındı. Heyet adına açıklamalarda bulunan Xingtai Belediyesi Dış Ekonomik İlişkiler Birimi Başkanı Gao Shengli, geliş amaçlarının güneş enerjisi ve su ısıtma sistemleri ile ilgili karşılıklı işbirliği ve yatırım olduğunu kaydetti. Bugüne kadar Isparta Belediyesi ile iyi ilişkiler içerisinde bulunduklarını aktaran Shengli, “Belediyeniz ile ilişkilerimizin devam etmesini istiyoruz. Bu coğrafyada ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini temenni ediyoruz” derken, Çin hükümetinin ekonomik politikasından da bahsetti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir dışında bulunmasından dolayı görüşmeye katılamadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ise, “Değerli dostlarımızı tekrar aramızda görmekten mutluyuz” derken, ilişkilerin ekonomi, ticari ve sanayi alanında geliştirilmesi dileklerinde bulundu.

Isparta Belediyesi ile Çin arasında yapılan görüşmelerin bugüne kadarki yansımalarından da bahseden Şanlıtürk, daha önceki çalışmalar neticesinde Burdur ilinde tarım makineleri ile ilgili bir üretim tesisinin kurulduğunu belirtti. Yine Çin’de ilk 3’e giren bir firma ile Ispartalı bir yatırımcının ilimize yatırım yapılmasına yaklaşıldığını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, “Sanayi alanında işbirliği yapmak isteyen işadamlarımızı ve BAKA’nın bu konuya yaklaşımlarını olumlu buluyoruz. Isparta Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapma kararlılığında olduğumuzu beyan ediyoruz” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.