Çinli Yatırımcılar Bölgeyi Geziyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Çin Halk Cumhuriyeti’nin ekonomik olarak en büyük ikinci eyaleti olan Shandong ile Antalya, Isparta ve Burdur’dan oluşan bölge arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2013 10:02
Çinli Yatırımcılar Bölgeyi Geziyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Çin Halk Cumhuriyeti’nin ekonomik olarak en büyük ikinci eyaleti olan Shandong ile Antalya, Isparta ve Burdur’dan oluşan bölge arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları sürüyor.

BAKA’nın organizasyonuyla Shandong Eyaleti’nin inşaat ve şehir planlaması konularında önde gelen kamu görevlileri ve işadamlarından oluşan 9 kişilik heyet, Antalya’da Türk işadamları ile toplantı yaptı. Toplantıda, başlatılan ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için yapılabilecekler ele alındı.

BAKA’nın sürdürdüğü işbirliği çalışmaları kapsamında Çin’in Shandong Eyaleti’nin başkenti Jinan’ın Kentsel ve Kırsal İnşa Komitesi Genel Başkanı Zhang Hongyue, Gayrimenkul Yönetimi Birim Başkanı Gong Chuanyan, Kentsel İnşa Arşivleri Genel Ofis Müdürü Zhai Jianzhong, Araştırma ve Dizayn Birimi Kalite Yönetimi Birim Başkanı Liu Shoude, Minghu Tiandi Gayrimenkul Geliştirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Daxue ile İnşaat Sanayi Geliştirme Merkezi Birim Başkanı Fu Xueyong ve Shandong Dış İlişkiler Ofisi Asya Birimi Sorumlusu Li Xueyan, Shandong Ronghui Gayrimenkul Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Shao Dapeng, Huitong Gayrimenkul Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Li Bing’den oluşan iş heyeti Antalya’ya geldi.

BAKA’nın organizasyonuyla Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Toplantı Salonu’nda Çin heyeti ile Türkiye-Çin İş Adamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Genel Merkezi Başkanı Kemal Koçak, TÜÇİAD Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Ruhi Alpagot, Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, Ulu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Ulu ile Proje Müdürü Kenan Topaloğlu, HBA Mühendislik’ten Soner Ateş ve Murat Uysal, NFG Mühendislik ‘ten N. Fırat Güncan biraraya geldi.

BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ve Antalya YDO Uzmanı Selin Şen’in katıldığı toplantıda, işbirliğini geliştirme konusunda karşılıklı yapılabilecekler ele alındı. Çin heyetine, EXPO 2016 tanıtım filminin ardından BAKA’nın Shandong ile ekonomik ilişkileri geliştirmek için sürdürdüğü çalışmalar, Antalya’daki inşaat sektörünün durumu, bölgenin doğal ve ekonomik kaynakları, EXPO 2016 hakkında bilgiler verildi.

‘BAKA VE ANTALYA ÇOK ÖNEMLİ’
Sunumlar ve Antalya hakkındaki bilgilendirmeler ardından söz alan ışığında söz alan Jinan Kentsel ve Kırsal İnşa Komitesi Genel Başkanı Zhang Hongyue, “BAKA ve Antalya bizim için çok önemli. Daha önce de Antalya eski Valisi Ahmet altıparmak başkanlığındaki Antalyalı heyetin Shandong ziyaretinden de çok önemli sonuçlar elde edilmişti.

Biz de bu ziyaretimizle dostluğumuzu pekiştirmek ve ekonomik bağları sağlamlaştırmak istiyoruz. BAKA ve Antalya ile işbirliklerinin devam etmesi için çalışacağız” dedi. Antalya ile olan işbirlikleri ve karşılıklı ziyaretlere çok önem verdiklerini belirten Asya Birimi Sorumlusu Li Xueyan ise, “Antalya ile işbirliğimizi artık ekonomik bağlar ile güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle ziyaretimizi Shandonglu işadamları ile gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Antalyalı işadamlarının da katıldığı toplantıda Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye’de inşaat sektöründe uluslararası işbirliklerinin ve ortaklıkların kurulması ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunuldu. Türkiye’de inşaat alanında dünyadaki en yeni teknolojilerin kullanıldığını ifade eden Türk işadamları, işbirliklerine hazır olduklarını ifade etti.

Shandonglu inşaat yetkilileri, Türkiye’de ve Antalya’da süregelen inşaat projelerini yakından takip ettiklerini, özellikle Antalya-Konya Hızlı Tren ve Expo 2016 projelerinin dikkatlerini çektiğini söyledi. Antalya-Konya Hızlı Tren ve Expo 2016 Projelerinde gelinen son aşamalar hakkında bilgi alan Shandonglu yetkililer, Antalya ve Türkiye ile böyle büyük inşaat projelerinde yer alarak ekonomik bağları kuvvetlendirmek istediklerini kaydetti. Toplantı sonunda Çin heyeti günün anısına BAKA’ya Shandong’un simgesi olan termal anıtını hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.