Çinliler Isparta'ya Pil Fabrikası Kuracak

Isparta Belediyesi ve Çin'in Hebei Eyaleti Xingtai Belediyesi ortaklığıyla, elektrikli araçlar için lityum pil üretimi yapılacak pil fabrikası kurulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2012 17:19
Çinliler Isparta'ya Pil Fabrikası Kuracak

Isparta Belediye Başkanı Mhp'li Yusuf Ziya Günaydın, Çin'in Xingtai Belediyesi yönetimiyle sağlanan ikili ilişkiler kapsamında Isparta'ya 'lityum pil fabrikası' kuracaklarını söyledi. Bu amaçla Isparta Gül Limited Şirketi'ni kurduklarını kaydeden Başkan Günaydın, yüzde 51'i Isparta Belediyesi'ne ait şirketin yüzde 49 hissesinin ise Çinli ortaklara ait olacağını kaydetti.

BİNAYI ISPARTA YAPACAK, TEKNOLOJİYİ ÇİN DÖŞEYECEK

Başkan Günaydın, Çin'deki büyük pil yatırımcılarının şirkete katılımının sağlandığını aktardı. Başkan Günaydın, "Dev yatırımın fabrika binası Eğirdir yolu üzerindeki 50 bin metrekarelik alan üzerine, Isparta Belediyesi tarafından yapılacak. Altyapı ve fizibilite çalışmalarına başladık. Fabrikanın teknolojik kısmı yani makine ve teçhizatını ise Çinli girişimciler karşılayacak. Isparta Belediyesi ve Çin ortaklığındaki bu şirket üretim anlamında ilk yatırımını lityum pil, elektrikli araç ve motosiklet üzerine yapacak" dedi.

İMZALAR EKİM AYINDA ATILACAK

Ekim ayında Belediye Meclis Üyesi Salih Serçe ile birlikte Çin'e gideceğini anlatan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, bu ziyarette lityum pil fabrikasına ilişkin tüm anlaşmaların yapılacağını, imzaların atılacağını kaydetti. Başkan Günaydın, tüm bu sürecin devlet gözetimi ve koordinasyonunda gerçekleştirileceğini söyledi.

Fabrikada elektrikli otomobil, motosiklet ve deniz taşıtları için lityum pil üretilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum