Cinsel İstismara 18 Yıl Hapis

14 yaşındaki kızı alıkoyma ve cinsel istismardan yargılanan 1’i tutuklu 7 sanığın duruşmasında karar çıktı. Mahkeme tutuklusanığa 18 yıl hapis verirken diğer sanıklara 2 ila 3 yıl arasında değişen cezalar verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2014 13:48
Cinsel İstismara 18 Yıl Hapis

Geçtiğimiz 2012 yılı Ramazan ayında 14 yaşındaki Ç.P isimli kızı bir evde tuttukları ve rızası dışında cinsel ilişkiye girdikleri iddiası ile haklarında dava açılan 7 sanığın duruşması Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 2 yıldır süren yargılamada ilk başta 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5 sanık ise tutuksuz yargılandı.

Tutuklu sanıklardan Emrah E. (21) 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Mazlum G.’nin(34) tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Salı günü yapılan son yargılamayasanıklardan Fatih B. Emrah E. Ve tutuklu sanık Mazlum G., sanıkların avukatları ve davacı Ç.P’nin avukatı katıldı. Mağdure Ç.P ile yakınlarından kimse duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti küçük yaştaki kıza cinsel istismar, fuhuşa aracılık etmek, uyuşturucu kullanmaya yer temin etme, hürriyeti tahdit suçlamaları ile yargılanan sanıklar hakkında kararını açıklamadan önce duruşmaya 3 kez ara verdi. İddia makamından karar hakkında mütalası soruldu. Savcı, sanıkların mağdureyi alıkoyma ve hürriyeti tahdit suçlamalarından da cezalandırılmasını talep etti.

SANIKLARve VEKİLLERİ MÜTALAYA İTİRAZ ETTİ
Mütalahakkında savunmaları istenen sanıklar ve avukatları olayda hürriyeti tahdit suçunun işlenmediğini mağdurenin kendi rızası ile orada bulunduğunu dolayısı ile alıkoyma suçunun sübuta ermediğini belirterek itirazda bulundular. Mahkeme heyeti karar vermeden önce sanık ve müdafi avukatlarına son sözlerini sordu.

BU İŞİ MESLEKEDİNMİŞ KİMSELER
Tutuksuz yargılanan sanıklardan Fatih B. Madure ve diğer 6 kız kardeşinin fuhuşu meslek haline getirmiş kimseler olduğunu ileri sürerek bu olayda kimseye fuhuşta aracılık etmediğini mağdure ve diğer sanıklarla ilk kez biraraya geldiklerini söylerken Emrah E. İse Ç.P ile ciddi şekilde bir gönül ilişkisi dışında aralarında birşey geçmediğini iftira atıldığını belirterek beraatini istedi.

BANA HAPVERDİLER İLİŞKİYE GİRMEM MÜMKÜN DEĞİL
Mağdure Ç.P’nin Emniyet ve Savcılıkta verdiği ifadelerde sanıklardan Mazlum G.’nin kendisi ile rızası dışında 2 kez cinsel ilişkiye girdiğini iddia etmesi ve alınan doktor raporlarında da iğfal edildiği yönünde sonuç çıkması üzerine cinsel istismardan yargılanan sanık, ‘Ben alkol almadığım için bana bir hap verdiler. O hapı içtikten sonra gözümü açamaz duruma geldim. Cinsel ilişkiye girmemi bir kenara bırakın yürümem mümkün değildi. Bu işle bir ilgim yok iftiraya uğradım. Çolum çocuğum bana muhtaç durumda beraatimi istiyorum. Ceza verilecek ise de denetimli serbestlik yasasından yararlandırılmamı istiyorum’ dedi.

SANIKLARA 2 İLA 18 YIL ARASI HAPİS VERİLDİ
Mahkeme Heyeti kararı açıklamak üzere duruşmaya 10 dakika ara verdi ve salonu boşalttı. Aranın ardından yeniden salona alınan sanıkların yüzüne karşı cezaları okundu. Mahkeme Heyeti sanık Mazlum G’ye çocuğa cinsel istismardan 18 yıl hapis verirken alıkoymadan 2 bin 400 TL para cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Emrah E.’ye 3 yıl hapis cezası 2 bin 400 TL para cezası verilirken denetimli serbestlik kararının da kaldırılmasına karar verildi. Diğer sanıklara ise alıkoyma suçlarından 2 yıl hapis ve 2 bin 400’er lira para cezası verildi. Mahkeme Heyeti ayrıca sanıklar Mazlum G, Fatih B. Emrah E., Mahmet K. Hakkında hürriyeti tahdit suçundan dolayı Cumhuriyet Savcılığına suçduyurusunda bulunulmasına ve bu konuda soruşturma açılmasına karar verdiğini açıklayarak Yargıtay yolu açık olmak üzere duruşmayı sonlandırdı.

NEOLMUŞTU?
2012 yılı Ağustos ayında 14 yaşında olan Ç.P isimli genç kız, ablaları ile Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Yalvaç’ta bir evde alıkonulduğunu burada Dudu isimli bir bayan ve 2 erkekle kaldığını bu erkeklerden Mazlum G.’nin yatak odasında yattığı sırada yanına gelerek 2 kez cinsel ilişkiye girerek iğfal ettiğini, ertesi gün evden ayrılıp Isparta’ya gitmek isterken Mehmet K. İsimli bir kişinin vazgeçirerek evine götürdüğünü, uyuduğu sırada cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Şikayet üzerine soruşturma başlatan Savcılık olayda adı geçen 7 kişiyi gözaltına almıştı.

NURETTİN ARKAN ÇINAR ALTI / YALVAÇ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.