Cinsel Tacizden Tutuklandı

Engelli Akrabsını Şortla Ziyaret Etti... Ama, kapıdan değil, çatıdan girdi...

Yayınlanma:
Cinsel Tacizden Tutuklandı

Yalvaç ilçesinde uzun zamandır bedensel ve zihinsel engelli olarak yatağa mahkum yaşayan 37 yaşındaki F.K isimli kadına amcasının oğlu olan 51 yaşındaki A.K’nın cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile dava açıldı.

Geçtiğimiz 2015 yılı 1 Ekim tarihinde yaşanan olayda genç kadının ağabeyleri kuzenleri olan A.K’nın evlerine çatıdan girdiğini ve üzerinde sadece şort bulunduğunu, kardeşlerine cinsel tacizde bulunmuş olabileceğini belirterek polise şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine olay tarihinde yakalanarak ifadesi alınan şahıs tutuklanarak hapise konuldu. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında cinsel taciz ve konut dokunulmazlığı ihlal suçundan dava açılan A.K’nın yargılaması tamamlandı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ
Cuma günü 3. Celsesi görülen duruşmaya mağdure F.K’nın ağabeyleri A.K ve H.K ile tutuklu sanık A.K ve avukatı katıldı. Mahkeme Başkanının Savcının mütalasında cinsel taciz ve konut dokunulmazlığından cezalandırılmasını istediğini belirterek mütalaya katılıp katılmadığını sorması üzerine sanık; “Ben katılmıyorum. Suçsuzum. F.K sabaha kadar inledi, ağladı. Sabah bu kıza ne oluyor diye yardıma gittim. O esnada ağabeyleri geldi, ben birşey yapmadım. Asıl ben bunlardan şikayetçiyim bana iftira attılar” cevabını verdi.
Sanık avukatı Erkan Ünal’da mütalaya katılmadıklarını beyan ederek, “Müvekkilim hakkında kesin ve inandırıcı delil bulunmamaktadır. Ayrıca SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nden alınan raporlarda herhangi bir cinsel saldırıya ilişkin bulguya rastlanılmadığı açıkça belirtilmiştir. Ayrıca tanık ifadelerinde de çelişkiler mevcuttur. Bu hususların gözönünde bulundurularak beraatimizi talep ediyoruz” şeklinde savunma yaptı.

SON SÖZÜSÖYLEYEMEDİ
Mahkeme Heyeti karardan önce sanığa son sözünü sordu. Heyecanlanan sanık ne diyeceğini şaşırınca avukatı devreye girerek ‘Takdir Mahkemenindir’ diyerek kendisine yardımcı oldu.

Mahkeme Heyeti duruşmaya 10 dakika ara verdikten sonra kararını açıkladı. Sanığa cinsel taciz suçundan 6 yıl hapis verildi. Fiilin kendisini koruyamayacak derecede olan birine karşı yapılmasından dolayı cezasını yarı oranında artırarak 9 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca konut dokunulmazlığını ihlalden 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti sanığa iyi hal indirimi uygulayarak neticeten 8 yıl 7 ay3 gün hapis cezası ile cezalandırdı.

NE OLMUŞTU?
Yalvaç ilçe merkezinde 1 Ekim 2015 günü A.K ve H.K isimli şahıslar yıllardır yatağa mahkum halde yaşayan kızkardeşleri F.K’yı ziyarete gittikleri esnada kuzenleri olan A.K’yı onun yanında şortlu bir şekilde gördüklerini ve kendisine ‘Evde hanımın var kala kala bu garibana mı kaldın’ dediklerini şahısında ‘Şeytana uydum’ dediğini, A.K’nın evlerine çatıdan girmiş olduğunu belirterek kardeşleri F.K’ya cinsel tacizde bulunduğu gerekçesi ile şikayetçi oldu. A.K ise eve kuzenine yardımcı olmak için girdiğini herhangi bir fiziki temasta bulunmadığını, şortla orada bulunmasının ise sabah kalktıktan sonra henüz üzerini giyinmemiş olduğu şeklinde ifade etmişti. A.K yapılan soruşturmanın ardından tutuklanarak cezaevine konulurken olayın mağduru F.K ise bu olaydan kısa süre sonra eceli ile vefat etmişti.

Nurettin Arkan

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.