Çizgiler Bizi Büyük Engelden Kurtardı

6 nokta körler derneği Genel Başkanı Av. Suat Sağlam, Isparta’daki dernek ziyareti esnasında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı da makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Çizgiler Bizi Büyük Engelden Kurtardı

Sağlam’ın bu ziyaretine, Genel Sekreter Serkan Özkan, 6 Nokta Körler Hizmet Vakfı Sekreteri Yücel Yıldırım ve Isparta Şube Başkanı İsmail Er eşlik etti. Önceki gün saat 16.00’da gerçekleşen ziyaret oldukça neşeli geçti. Sağlam ziyaretinde Günaydın’a başta görme engelliler olmak üzere tüm engellilere karşı yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret esnasında kısa bir açıklamada bulunan 6 Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er, “Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bey görevi süresi boyunca engellilere büyük hizmet etmiştir. Özellikle bizim gibi görme engelli vatandaşların kavşak geçişlerine koyduğu sesli ikaz cihazları ve kaldırımlara döşemiş olduğu kabartma yol çizgileri bizi büyük engelden kurtardı. Yapılan bu kabartma yollarının şehrin tüm sokaklarında olması bizim arzumuzdur. Böylelikle yanımızda bir refakatçi olmadan gönül rahatlığı ile dolaşma imkanı bulmuş olacağız” dedi.

6 Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Av. Suat Sağlam’da Belediye Başkanı’nın tüm engelliler adına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Başkan Günaydın ise ziyaretten oldukça memnun olduğunu dile getirerek şehir merkezinde engelli adına yapılan hizmetlerden bahsetti. “Isparta Belediyesi olarak tüm engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için gerekli girişimlerde bulunduk. Öncelikle yürüme engelli vatandaşlarımızın kaldırım ve caddelerde rahatlıkla dolaşabilmeleri için kolay geçebilecekleri rampalar yaptık.

Halkımızın faydalanmış olduğu özel halk otobüslerimizde yeniliğe giderek bu otobüslerimizde engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabilmeleri için özel tasarımlı otobüslerle ve son teknoloji ile donatılmış otobüslerle değiştirdik. Ayrıca görme engelli vatandaşlarımız için kavşak geçişlerine sesli uyarı cihazları yerleştirdik.

Biraz geç kaldık ama en iyi ve en sağlamını yapmak için kaldırımlara kabartma yürüyüş yolları döşemeye başladık. Görme engelliler için döşemiş olduğumuz bu yollarımız göstermelik değil istenilen normda olmasına arzuladık. Bu görme engelli yollarımızı caddelerimizin hatta sokaklarımızın tamamında yapmayı planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.