Çobanı Kene Öldürdü

Yenişarbademli’de karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede yaşamını yitiren kişide, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tespit edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2014 19:20
Çobanı Kene Öldürdü

Edinilen bilgiye göre, Yenişarbademli ilçesinde çobanlık yapan Gültekin Gencer (71) karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle ilçedeki sağlık ocağına başvurdu.

Gerçekleştirilen tedavinin ardından Isparta Devlet Hastanesine sevk edilen Gencer'e bir tür bağırsak kanaması olarak tabir edilen GİS (Gastrointestinal sistem) kanaması teşhisi konuldu.

İleri tetkikler için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Gencer'de, yapılan tahliller sonucu KKKA virüsü bulundu. Tedavi altına alınan Gencer, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

SDÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Akçal, KKKA belirlenen kişinin, hastanelerine çok geç getirildiğini, bu nedenle gerekli müdahalenin yapılamadığını söyledi.

Akçal, bu dönemde özellikle kırsal alanlarında yaşayan ve tarımla uğraşanların keneye karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum