Çobanlar 10 Kişiyi Yanmaktan Kurtardı

Çobanlar 10 Kişiyi Yanmaktan Kurtardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2015 11:41
Çobanlar 10 Kişiyi Yanmaktan Kurtardı

Mısırlı köyünde herkesin uykuda olduğu sabahın erken saatlerinde bir evde çıkan yangını dağda koyun otlatan çobanlar fark ederek evde kalan 10 kişiyi yanmaktan kurtardı.

Yalvaç son 1 ayda 4 büyük yangınla sarsıldı. İlk olarak Özgüney köyünde meydana gelen yangında 7 yaşında bir erkek çocuk dumandan boğularak yaşamını yitirmişti. Ardından Hüyüklü beldesinde bir ahırda çıkan yangın sonucu 10 büyükbaş hayvan telef olmuştu.

Salı gecesi Yakut Yumurta Çiftliğinde çıkan yangında 60 bin tavuk telef olmuş milyonlarca liralık zarar meydana gelmişti. Olaylar soğumadan sabahın erken saatlerinde bu kez kara haber Mısırlı köyünden geldi.

Edinilen bilgilere göre köy içerisinde 44 yaşındaki Ayhan Kunt’a ait evde sabah saat 06.00 sıralarında yangın meydana geldi. Evin alt katında bulunan depoda istiflenen saman balyaları elektrik kontağından tutuştu. 4 çocuğu annesi ve eşi ile o saatlerde uykuda olan Ayhan Kunt ile bitişik evde oturan kardeşi 4 kişilik ailesi ile birlikte yangından çobanların sayesinde kurtuldu. Sabahın erken saatlerinde araziye koyun otlatmaya çıkan çobanlar gün ışıması ile birlikte evden dumanların yükseldiğini görünce durumu hemen cep telefonu ile köy muhtarı İrfan Altınbaş’a haber verdi.

AİLE DIŞARI ÇIKARILDI
Köy Muhtarı bir yandan köy halkını uyandırırken diğer yandan evde kalan aileyi uyandırarak evden dışarı tahliye etti. Köyde bulunan arazöz ile köy halkı yangına müdahale ederken Yalvaç Belediyesi İtfaiye ekipleri de kısa sürede köye ulaşarak alevlere müdahale etti.

UCUZ ATLATILDI
Yangının erken fark edilmesi ve köyde bulunan arazöz ile anında müdahale edilmesi sayesinde yangın büyümeden söndürüldü. Yangında saman balyalarından 60 kadarı zarar görürken evin taban döşemesi de yanarak kullanılamaz hale geldi.

GEÇ OLABİLİRDİ
Çobanlar fark etmeseydi yangının evde yaşayan 10 kişinin hayatını riske sokacağını belirten vatandaşlar, ‘verilmiş sadakaları varmış, iyi ki çoban arkadaşlar dumanı fark edip haber verdiler. Tesellimiz can kaybının olmaması’ diye konuştular.

Haber-Foto: Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.