Çobanlara sigorta desteği önerisi

Çobanlara sigorta desteği önerisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2018 10:54
Çobanlara sigorta   desteği önerisi

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, Türkiye'nin et sorununun küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesiyle çözüleceğini belirterek çobanlara sigorta desteği sağlanması gerektiğini söyledi. 

Küçükbaş hayvancığın geliştirilmesi için çobanlara destek verilmesi gerektiğini ifade eden Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, bu konuda hükümetten destek çağrısında bulundu. 

KÖROĞLU; YENİ NESİL ÇOBANLIK 

MESLEĞİNDEN GİDEREK UZAKLAŞIYOR” 

Türkiye'nin et sorununun çözümü için büyük sürüler oluşturulması gerektiğini vurgulayan Köroğlu, belli sayıda sürü sahibi çobanların sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması önerisinde bulundu. Sigortası olmayan çobanların evlenemediğini, bu yüzden bu işi yapmak istemediğini savunan Başkan Köroğlu; “Sigorta için destek istiyoruz. Çünkü kırmızı etin geleceği çobanlarımızın elinde. Yeni nesil çobanlık mesleğinden giderek uzaklaşıyor” dedi. 

“ÇOBANCILIKTA SİGORTASI OLMAYAN 

ÇOBAN FABRİKADA İŞE GİRİYOR” 

Çobanlık mesleğinin et üretiminin en önemli parçası olduğunun altını çizen Köroğlu; “Sigortası olmayınca çobana kız vermiyorlar. Çoban ailelerinin çocukları da bu zorluk nedeniyle işi bilmelerine rağmen sürdürmüyor, bunun yerine asgari ücretle bir fabrikada çalışmaya başlıyor. Bilinçli çoban olmayınca hayvan da bundan olumsuz etkileniyor ve et üretimimiz de sekteye uğruyor. Çobanlar başımızın tacı. Çobanlar olmazsa et açığı kapatılmaz. En kısa sürede yetiştirici ve çobanlarımıza destek olunması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.