Çocuk Evliliklerine 'Hayır'

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin tüm illerde başlattığı “Çocuk Gelinler” projesi kapsamında bugün Isparta Öğretmenevi’nde ilköğretimde okuyan kız öğrencilere konferans verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2011 23:30
Çocuk Evliliklerine 'Hayır'

Çocuk evliliklerine “Hayır” Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin tüm illerde başlattığı “Çocuk Gelinler” projesi kapsamında bugün Isparta Öğretmenevi’nde ilköğretimde okuyan kız öğrencilere konferans verildi.

Uçan Süpürge, küçük yasta ve zorla evlilikleri çesitli projelerle gündeme getirmeyi, kamuoyu ve toplumsal soruna yerelden başlayarak çözüm alternatifleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Küçük yasta ve zorla evlilikler temalı film gösterimleri, söyleşiler, anket çalışmaları ve imza kampanyalarını içeren proje, kadınların tanıklıkları ve deneyimlerini dile getirme fırsatı bulduğu söyleşiler proje sonunda bir kitaba dönüştürülecek.

Uçan Süpürge, çocuk evliliklerine hayır demek ve bu toplumsal soruna birlikte çözüm aramak için Ispartalı küçük kız çocuklarını film gösterimi ve söyleşide bir araya getirdi.

Türkiye'nin farklı illerinde görev yaptığını, bu süreçte kadınların ve kız çocukların problemleriyle yakından ilgilendiklerini belirten Dernek Yetkilisi Selin Doğan, erken evliliklerin sıkça görüldüğünü ifade etti.

Doğan, özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşların çocuklarını erken yaşta evlendirerek yakınlarını ve çocuklarını yurt dışına götürme yoluna gittiğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.