Çocuk İstismarına Geçit Yok!

Çocuk İstismarına Geçit Yok!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2020 15:42
Çocuk İstismarına Geçit Yok!

Corona virüs vakalarının ardından, hükümet tarafından infaz düzenlemesi süreci hızlandırıldı. Af yasası olarak anılan süreçle ilgili bir değerlendirme yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç, “Asla ve asla cinsel istismar suçlarını aklayamazsınız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç, yaptığı yazılı açıklamada; “Çocuk susuyor, ama bizler susmayalım. Bazı meseleler vardır ki tartışmaya bile açık olmaması gerekir, işte bunların başında gelen çocuk istismarıdır. Yurtlarda, okullarda, kurslarda yaşanan çocuk istismar vakalarını aynı Ensar Vakfında, Kavim Der Evlerinde, Adıyaman Gerger’deki imam hatip okullarında ve günlük hayatta yaşanan cinsel istismar olaylarında maalesef bunun siyasi değil, insani bir durum olduğu unutuluyor. Öyle ki, mağdur, olayın fali ile evlenmesi durumunda cezayı ortadan kaldıran bir yasa için, zamanın Adalet Bakanı istismarcıyı savunur şekilde küçüğün rızası lafını bile söylemiştir” dedi.

Görgeç, “Çocuklar neden susar? Sizler görmezden geldiğiniz için, tacizcileri onları veya ailesini tehdit ettiği için, aman ayıp olur, günah olur kimseye bir şey söyleme denildiği için. Birisinin “ bir kereden bir şey olmaz” diye tuhaf bir cümle kurduğu için susar ve sustukça o küçük bedenlerinde kalıcı sorunlar oluşur. İşte tamda bunlar için, çocuk tacizleri asla bağışlanabilir, görmezden gelinebilir konular değildir. Bu tür suçları işleyenler infaz sistemindeki tüm indirimlerin dışında tutulması şarttır, şeklinde beyanat veren devletin en üst kademesindekiler şimdi ne oldu da tüm Dünyayı etkisi altına alan virüsü bahane ederek çocuk istismarı vakalarından ceza alanlara iyi hal indirimi yapmak için çıkacak af yasasında bunları gündeme getirerek o yıpranmış, o travma yaşamış ufacık bedenlere ihanet etmek istiyor. Bir kere olsun zamanında verdiğiniz söz ve konuştuklarınızın arkasında durun” diye konuştu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Görgeç, “Asla ve asla cinsel istismar suçlarını aklayamazsınız. Aklamaya kalkıp o çocukların içini bir kere daha acıtamazsınız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.