Çocuk Müzisyenler Büyüledi

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen Çocuk Müzisyenler Festivali Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde yapıldı. 181 çocuğun sahne aldığı festival bu gün de devam edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2013 18:18
Çocuk Müzisyenler Büyüledi

Isparta Polifonik Korolar Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan festivale Isparta Vali yardımcı Mestan Deniz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yıldırım ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek katıldı.



Vali Yardımcısı Mestan Deniz, “Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi kurulduğundan bu tarafa bütün Ispartalı hemşerilerimizin gerçekten güvenine laik olmuştur. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Güzel Sanatlar ve Spor Lisemiz aynı yönetim çatısı altında aynı binada hizmet vermektedirler. Kuruluşundan bu tarafa eğitime başladığından bu tarafa önemli bir boşluğu doldurmuş bir asla çocuklarımızın özel yeteneklerini değerlendirilmesi sporun daha yakinen vatandaşlarımızın ilgi alanı olmaları hususunda önemli bir yeri doldurmuş bulunmaktadır. Sevgili konuklarımız 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramının etkinliklerinin olduğu bu hafta içerisinde Isparta ilimizde birçok okulda birçok kurumumuzda birbirinden kayda değer etkinlikler düzenlenmektedir. İşte 23 Nisan 1920 yılında milli eğemezliğimizin temelleri atıldığı günde bir devlet adamımız Cumhuriyetin kurucusu Devletimizin gerçek mimarı büyük insan, büyük komutan, büyük devlet adamı Atatürk’ün çocuklarımıza emanet ettiği bu bayramın engin sevinci içerisinde her yıl millet olmanın onurunu bir kez daha yaşamış bulunuyoruz” dedi.



Vali Yardımcısı Deniz konuşmasının ardından festivale katılan çocuklara, öğretmenlere ve kurumlara katılım plaketleri verdi.

Isparta’da düzenlenen Isparta Çocuk Müzisyenler Festivali, bu yıl büyük ilgi gördü. Düzenlendiği ilk yıl sadece Isparta’dan çocukların katıldığı festival, bu sene bir çok ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan da gelen çocuklarla uluslararası bir görünüm kazandı.



7–14 yaş grubunda, enstrüman çalan çocukların performanslarını sergiledikleri festivale yurtiçinden Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Denizli, Konya, Kocaeli gibi şehirlerden çocuklar katıldı. 200’ün üzerinde başvuru yapılan festivalde bu sene 181 çocuk sahne alıyor.



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.