Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniğine Yoğun İlgi

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Başhekimi Op. Dr. Mustafa Çelik Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı polikliniğine yoğun bir talep olduğunu, aylık yaklaşık 500 hastaya hizmet vermekte olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2012 15:04
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniğine Yoğun İlgi

Mart ayı ortalarında hizmet vermeye başlayan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı polikliniğimize günde 30 civarı hasta gelmektedir. Isparta’da daha önce sadece SDÜ Hastanesinde mevcut olan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı polikliniği hastanemizde de hizmet vermeye başlamış, Isparta’da büyük bir eksikliği kapatmıştır.

Daha önce bu hastalar ya uzun randevu dönemlerinde beklemekte ya da il dışına gitmek zorunda kalmaktaydı. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet Şenses başvuran hastaların hepsini aynı gün kabul etmeye çalışmakta, özveri ile çalışmaktadır. Gelen hastaların çoğuna Dikkat eksikliği, hiperaktivite, anksiyete bozukluğu, depresif bozukluk gibi tanılar konulmuş ve tedavilerine başlamıştır. Ayrıca hastanemizde bir psikolog ve bir çocuk gelişim uzmanı da kendisine destek vermektedir. Rutin hasta muayene ve ayaktan tedavinin yanında bu elemanlarca zeka testleri ve gelişim testleri de yapılmaktadır.

Op. Dr. Mustafa Çelik, çocuk ve erişkinlerde sıklıkla görülen sorunların; dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çocuk ve ergen depresyonu, anksiyete bozuklukları, öğrenme bozuklukları, zihinsel yetersizlikler, otizm ve uyku bozuklukları, tikler ve takıntılar, yeme bozuklukları, arkadaş ve aile içi sorunlar, uyum bozuklukları, cinsel gelişim ve cinsellikle ilgili sorunlar, ergenlik sorunları olduğunu belirterek aileleri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Bu tür sorunların olduğu düşünülen çocukların mutlaka bir Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı uzmanınca değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.