Çocuklar, sosyal güvenliği çizgi filmle öğrenecek

SGK İl Müdür Vekili Bayram Balban, 14-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yapılacak etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2012 12:07
Çocuklar, sosyal güvenliği çizgi filmle öğrenecek

Sosyal Güvenlik Haftası'nın İlimizde değişik etkinliklerle kutlayacaklarını anlatan vekil Balban, kutlanacak etkinlikler hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Bu hafta yapacağımız etkinlikler içerisinde İlköğretim çağındaki çocuklarımıza sosyal güvenlik bilincinin erken yaşlarda oluşması amacıyla "GÜVEN ve YARIŞÇI ÇOCUKLAR" adlı çizgi film ve hikaye kitabı dağıtılacaktır. Sürdürülebilir bir Sosyal Güvenlik sistemi için kayıt dışı istihdamla mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu amaçla işverenlerimizi bilgilendirme için Isparta Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında seminer düzenlenecektir. Sigortasız çalışma, sigortasız çalıştırma" sloganı ile çıktığımız bu yolda ilimizde ki Kamu Kurumlan, Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde sigortasız çalıştırılan vatandaşlarımızın da sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması sağlanmaktadır. 411.245 nüfusuyla büyümekte ve gelişmekte olan İlimizde Sosyal Güvenlik Bilinci hızla yerleşmekte olup, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Alo 170 İhbar hattı ve diğer rehberlik ve denetim hizmetleri sayesinde sigortalı sayısında artış olmuştur. Ancak bu bizim için yeterli olmayıp tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber Kayıt Dışı ile Mücadelemiz daha yoğun bir şekilde devam edecektir.”

Sosyal Güvenlik Haftası 14 Mayıs Pazartesi günü saat 09.30’da Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunularak başlayacak. SGK yetkilileri çelenk sunumunun ardından Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.