Çocuklara İyi Gelecek

Çocuklara İyi Gelecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2018 10:51
Çocuklara İyi Gelecek

İYİ Parti Milletvekili Adayı Aylin Cesur, seçim çalışmaları kapsamında Ayazmana Parkı’nda vatandaşlarla buluştu. Özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılanan Cesur, “Bir ülkede, anne ve baba, çocuğunun geleceğinden endişe ederse, o ülkede devlet, işini yapmıyor demektir” dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, seçim kampanyasına yoğun bir şekilde devam ediyor. İlçe, belde, köy ve mahallelerde çalışmalarını sürdüren Cesur, Ayazmana Parkı’nda vatandaşlarla buluştu. Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam’ın da katıldığı programda Cesur, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen Cesur, partisinin çözüm programlarını anlattı.



HAYALLERİMİZİ BİRLİKTE İNŞAA EDECEĞİZ
Cesur, vatandaşlarla sohbetinde “Benim en büyük derdim çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir gelecek hazırlayabilmek. Bizlerin 16 senesi heba edildi. Şimdi, projelerimizle programlarımızla çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir gelecek hazırlamak istiyoruz. Gençlik gelecek demektir. Hür ve demokratik bir Türkiye için çıktığımız bu yolda sizlerden de destek istiyoruz. Hayalimizde geleceği birlikte inşa edeceğiz” dedi.

DEVLETİN HEDEFİ GÜVENLİ GELECEK OLMALI
Özellikle kadın seçmenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Cesur, İYİ Parti’nin kadın politikaları üzerinde durdu. Cesur, “Devletin en önemli hedefi, insanın güven ve refah içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Devletin en önemli görevi, insanı korkutmak, tedirgin etmek olamaz. Eğer öyle ise, birçok şey yanlış gidiyor demektir. Devletin görevi, İnsanın; evinde mutlu, yatağında huzurlu, işinde, sokakta, okulda güven içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Bir ülkede, anne ve baba, çocuğunun geleceğinden endişe ederse, o ülkede devlet, işini yapmıyor demektir. O ülkede yaşayanlar, devletinin adaletinden şüphe ediyor, herkese farklı davranıldığına inanıyorsa, Devlet büyük yara almış demektir. Devletin kuruluş amacı, devleti yönetenleri değil, kendi milletinden başlayarak çevresinin, güven ve refah içerisinde yaşamasını temin etmektir” ifadelerini kullandı.



ARTIK YETER
İYİ Parti Milletvekili Adayı Cesur, “Kadınlarımız bize kendileri için değil, çocukları, eşleri ve vatanları için destek veriyorlar. Son yıllarda, öyle hırpalandılar ki “artık yeter” diye tavır koyuyorlar. Kadınları üretken hale getirmeyen bir toplumun, çağdaş dünyada, rekabet etmesinin imkânsız olduğu bilinciyle, “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan” ilkesi çerçevesinde; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı”nı, yeniden yapılandırarak, “Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı”na dönüştüreceğiz.

Kadına yönelik şiddetin, cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesi ile muhtaç durumdaki kadınların desteklenmesi ve korunmasını, en öncelikli sosyal politikamız yapacağız. Kadınlarımız günün her saatinde, sokaklarda tedirgin olmadan yürüsün istiyoruz, okuldan eve dönen çocuğunu, endişe etmeden beklesin istiyoruz. Kadın ve çocukların şiddete uğradıklarında, bilgi ve hukuki destek alabilecekleri, uzmanlaşmış personele sahip “Aile Danışma Merkezleri” kuracağız. Şiddet gören kadının, sığınma evlerine yerleştirilmesi, böylece evden uzaklaştırılıp, ikinci bir kez cezalandırılması yerine, şiddet uygulayan erkeğin, oluşturulacak “Terapi Evleri”nde tedavi görmesini sağlayacak, bir uygulamayı hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.