Çocuklarımız İçin Endişeliyiz

Çocuklarımız İçin Endişeliyiz

Yayınlanma:
Çocuklarımız İçin Endişeliyiz

İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER) Türkiye’nin Lider Kadınları Projesi kapsamında Isparta’da çalıştay gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen çalıştayda söz alan Hızırbey Mahalle Muhtarı Zeynep Yiğit, kadınların sorunlarını anlattı. 

Son zamanlara artan çocuğu istismar, kadına şiddet gibi konuların kadınları tedirgin ettiği vurgulan Yiğit, yetkililerin bu konular üzerinde daha hassas durmalarını istedi. 

Ayrıca kadınlara yönelik iş imkanlarının da artırılması gerektiğini söyleyen Yiğit, “Mahallemde, sosyal medyada ve kamuoyunda kadınlarla yaptığım görüşmeler sonucunda öne çıkan en önemli konu kıymetlerimiz olan çocuklarımızın can güvenliğinin olmaması. Son zamanlarda sık sık haberlerde izlediğimiz çocuk istismarları, genç kızlarımızın kaybolması, kadına uygulanan şiddet biz anneleri çok tedirgin etmiştir.  Bu konu üzerinde durulmasını ve caydırıcı cezaların olmasını istiyoruz. Biz çocuklarımızı okula yalnız göremez hale geldi. Sokağa çıkaramıyoruz. Emniyet yetkililerinin bu konu üzerinde daha hassas durmasını istiyoruz. Güvenlik kameraları olan park ve yeşil alanların artırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, eğitim kurumlarında farkındalığa yönelik eğitim çalışmalarının yapılmasını istiyoruz. 

Bilinçli çocuklar ancak bilinçli anneler tarafından yetiştirilebilir. Yine ev hanımlarının üretkenliğe yönelik iş imkanlarının artırılmasını istiyoruz. Diğer önemli bir konuda kadınların emeklilik yaşının dürülmesi ve SGK prim ücretlerinin azaltılmasıdır. Kadınların en büyük istedikleri emekli olabilmektir. Ekonomik kaygılar. Aile içinde şiddete varan huzursuzluklara neden olabiliyor. 

HER MAHALLEDE KADINLARIN GİDEBİLECEĞİ KIRAATHANELER OLSUN

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi her mahallede kadınların rahatlıkla gidip gelebileceği kıraathaneler olsun. Televizyon ve internet komşuluk ve aile ilişkilerini bitirdi. Komşu komşusunu tanımıyor. Böyle yerler her mahallede mevcut olursa kaynaşma ve sosyalleşme açısından daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca bu sosyal tesislerde kişisel gelişim seminerleri verilebilir. 

Kadınlardan oluşacak çalışma komisyonlarının kurularak mahallemizdeki çalışmaların planlanıp muhtarla birlikte gerçekleştirilmesi istiyorlar. Bu konuları yetkililerin dikkate almasını istiyoruz. Kadınlar olarak arka planda değil eşit olmak istiyoruz. Kadın yapamaz, sen kadınsın sözünü duymak istemiyoruz. Kadınlar sadece çocuk bakar, bulaşık yıkar, yemek yapar diye görülmesin. Aslında kadınlar çalışma hayatında özgürce var olmak istiyor. Bunun içinde iş kapılarının kadınlara açık olmasını istiyoruz. 

İçişleri Dernekler Daire Başkanlığının desteklediği İstanbul Kadın Kuruluşları platformu tarafından yürütülen Türkiye’nin lider kadınları projesinin Akdeniz bölgesi ayağını temsil eden Isparta Elele derneği başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine bu önemli çalışmalar için teşekkür ederek çalışmalında başarılar dilerim. O Isparta’nın değil tüm Müslümanların annesi” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.