Çok Su Kullanan Az Vergi Ödeyecek

Çok Su Kullanan Az Vergi Ödeyecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2015 13:53
Çok Su Kullanan Az Vergi Ödeyecek

Belediye Meclisi’nde evsel takı atık tarifeleri belirlendi. Bundan böyle çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılacak. Çok su kullanan az vergi ödeyecek.

Belediye Meclisi Ocak ayı ilk oturumunda tüm Isparta’yı yakından ilgilendiren Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) konusunda önemli bir değişikliğe gidildi. Tarife Komisyonu Başkanı Musa Kaya, bundan böyle evsel katı atık yani ÇTV kapsamında abonelerin vergileri su faturasıyla birlikte ödeyeceklerini duyurdu.

5 TON SU KULLANAN 95 KURUŞ, 10 TON
SU KULLANAN 1,9 TL ÖDEYECEK
Kapsamın kişiler, okullar, kahvehaneler ve AVM’ler olarak bölümlere ayrıldığını bildiren Kaya, ‘’Üniversitede öğrenci sayısı, su abonelerinde ton başına olmak üzere dilimlere ayrılmıştır. Bunlar yeni dönemde evsel atık olarak su faturalarına yansıyacaktır. Bu artma fazla değildir. Örneğin 5 ton su kullanan bir aile 0,95 kuruş olarak ÇTV, 10 ton su kullanan bir aile 1,9 kuruş ÇTV ödeyecektir. Bu ÇTV’ler bizim belirlediğimiz 7,05’den düştükten sonra su abonelerine yansıtılıyor. Örneğin yine 5 ton su kullanan bir aile 6,1 TL, 10 ton kullanan bir aile 5,15 TL olarak ödeyecektir.

"50 TON SU KULLANAN 9,5 TL VERGİ ÖDEYECEK’’
Su ton kullanımı arttıkça bu ödeme miktarı azalacaktır. Örneğin abone 50 ton su kullandı. O abone 9,5 TL olarak ödeyecektir’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum